La vacuna de Moderna seria més efectiva que la de Pfizer contra la variant delta
Segons es desprèn de dos informes publicats en medRxiv
La vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19 pot ser menys efectiva que la de Moderna contra la variant delta, segons dos informes publicats a medRxiv.
Com recull CNNC, en un estudi de més de 50.000 pacients, els investigadors van trobar que l'efectivitat de la vacuna de Moderna contra la infecció s'havia reduït al 76% al juliol, quan predominava la variant delta, des del 86% a principis de 2021. Durant el mateix període, l'efectivitat de la vacuna de Pfizer / BioNTech havia caigut al 42% del 76%, van dir els investigadors.
Si bé les dues vacunes segueixen sent efectives per prevenir l'hospitalització per la Covid, una injecció de reforç de Moderna pot ser necessària aviat per a qualsevol persona que hagi rebut les vacunes Pfizer o Moderna a principis d'aquest any.
En un estudi separat, els residents de llars d'avis van produir respostes immunes més forts, especialment a variants preocupants, després de la vacuna de Moderna que després de la vacuna de Pfizer/BioNTech. Quan se li va demanar que comentés sobre els dos informes de recerca, un portaveu de Pfizer va dir: "Seguim creient que és possible que es necessiti una tercera dosi de reforç dins dels 6 als 12 mesos posteriors a la vacunació completa per mantenir els nivells més alts de protecció".
D'altra banda, les persones que van rebre la seva segona dosi de la vacuna de Pfizer/BioNTech fa cinc o més mesos tenen més probabilitats de donar positiu en la prova de Covid-19 que les persones que es van vacunar completament fa menys de cinc mesos, suggereixen noves dades.
Els investigadors van estudiar gairebé 34.000 adults completament vacunats a Israel a qui se'ls va fer una prova per veure si tenien Covid-19. En general, l'1,8% va donar positiu. En totes les edats, les probabilitats de donar positiu van ser més grans quan es va rebre l'última dosi de vacuna almenys 146 dies abans, va informar l'equip de recerca a medRxiv. Entre els pacients majors de 60 anys, les probabilitats d'una prova positiva eren gairebé tres vegades més grans quan havien passat almenys 146 dies des de la segona dosi.