La UE no renovarà contractes amb Astrazeneca i Johnson & Johnson, segons 'La Stampa'
Després dels suposats efectes secundaris que han causat en alguns pacients
Actualitzat : 11:05
La Unió Europea no renovarà els contractes per a la compra de vacunes de la farmacèutica anglo-sueca AstraZeneca i la nord-americana Johnson & Johnson, després dels suposats efectes secundaris que han causat, segons informe el diari italià La Stampa i recull Efe.
Segons aquest diari, que cita una font del ministeri italià de Sanitat, "la Comissió Europea, d'acord amb els líders de molts països, ha decidit que al venciment dels contractes vigents per a l'any en curs, aquells amb empreses que produeixen vacunes de vectors virals no seran renovats".
L'objectiu, explica el diari, és centrar-se en els sèrums d'ARN missatger, que transporta les instruccions per a la producció de la proteïna Spike utilitzada pel coronavirus, el que permet que el cos produeixi anticossos específics i s'immunitzi a si mateix i que utilitzen les cases Pfizer i Moderna, que fins ara han donat més seguretat i "també al front contractual".
D'aquesta manera, afegeixen, també quedaria penalitzada la vacuna que s'està desenvolupant a Itàlia, ReiThera, que es troba en fase de prova.
Aquest dimarts, els Estats Units recomanava suspendre la vacunació amb Janssen cautelarment després de la detecció de casos de trombes, però considera que "és una vacuna que haurà d'usar-se" perquè és important. Diversos mitjans italians esmenten avui la hipòtesi que l'EMA, a l'igual que va succeir amb Astrazeneca, aconselli la inoculació de Johnson & Johnson a les persones majors de 60 anys.
A Espanya, on estava previst que aquesta setmana arribés una gran remesa de vacunes que anirien destinades al grup d'entre 70 i 79 anys, el president de Govern, Pedro Sánchez, assegurava que el fet que l'FDA hagi demanat paralitzar la vacunació amb aquest compost després de detectar diversos casos de trombes, no fa més que "demostrar les garanties del propi procés de vacunació".