La mascareta no serà obligatòria a l'aire lliure quan hi hagi 1,5 metres de distància

Darias ha informat sobre la norma al Consell Interterritorial

Per

Bolsamania | 23 jun, 2021

Sanitat ha decidit que la mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors sempre que hi hagi una distància mínima de metre i mig entre no convivents. Malgrat això, caldrà portar sempre una a sobre per si fos necessari usar-la. La nova norma que regula el seu ús serà aprovada aquest dijous durant un Consell de Ministres extraordinari, durant el qual també s'abordarà la baixada de l'IVA de la llum.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat aquest dimecres a les comunitats durant la reunió de Consell Interterritorial de Salut sobre la nova llei, que manté l'ús obligatori de la mascareta a les següents situacions:

Per tant, la mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors quan es pugui garantir una distància interpersonal de metre i mig. Malgrat això, serà obligatori portar una sempre a sobre per si la situació canvia i no es poguessin respectar aquesta separació mínima.

Segons ha avançat El País, la norma es basa en un informe de la Ponència d'Alertes en el qual es proposa derogar l'article 6 de la Llei 2/2021, la qual obligava a portar aquest element de protecció en tot moment. Els tècnics tant de Sanitat com de les comunitats autònomes han sol·licitat que la llei es revisi periòdicament per poder adaptar-la al context de la situació de la pandèmia segons vagi evolucionant.

El text legal que ha presentat Sanitat serà aprovat aquest dijous durant un Consell de Ministres extraordinari, i entrarà en vigor dissabte 26 de juny. Pedro Sánchez ja va informar sobre el final de l'obligatorietat en l'ús de les màscares el passat 18 de juny, a la XXXVI Reunió Anual del Cercle d'Economia a Barcelona, ​​quan va dir que "ens anem a acostant-nos cada dia a la normalitat a seques".

Últimas noticias