La FDA autoritza la segona vacuna de reforç de Pfizer o Moderna per a més grans de 50

Fins ara només s'autoritzava una quarta dosi per a persones greument immunocompromeses

Per

Bolsamania | 30 mar, 2022

La FDA (Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA) ha autoritzat una segona vacuna de reforç contra la Covid-19 de Pfizer o Moderna per a més grans de 50 anys. Fins ara només s'havia donat permís a una quarta dosi per a persones greument immunocompromeses.

"L'evidència actual suggereix certa disminució de la protecció amb el temps contra els resultats greus de Covid-19 en persones grans i immunodeprimides. Segons una anàlisi de dades emergents, una segona dosi de reforç de la vacuna Pfizer-BioNTech o Moderna podria ajudar a augmentar els nivells de protecció per a aquestes persones de més risc", explica en un comunicat l'FDA.

"A més, les dades mostren que una dosi de reforç inicial és fonamental per ajudar a protegir tots els adults dels resultats potencialment greus de Covid-19. Per tant, es recomana encaridament als que no hagin rebut la seva dosi inicial de reforç que ho facin", afegeix.

Les persones que vulguin la quarta injecció ho han de fer almenys quatre mesos després del reforç anterior.

Quant a l'autorització d'una sola dosi de reforç per a altres grups d'edat amb aquestes vacunes, l'agència continuarà avaluant les dades i la informació a mesura que estiguin disponibles en considerar l'ús potencial d'una segona dosi de reforç en altres grups d'edat.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties van aprovar ràpidament la decisió. També van recomanar que tots els adults que van rebre dues dosis de la vacuna de Johnson & Johnson rebin una tercera de Pfizer o Moderna.

Últimas noticias