Els detalls del tancament per Setmana Santa i Sant Josep que totes les CA han de complir

Les mesures van ser acordades durant el Consell Interterritorial, però Madrid es nega a acceptar-les

Per

Bolsamania | 12 mar, 2021

Actualitzat : 12:42

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres les mesures d'obligat compliment per al pont de Sant Josep i Setmana Santa, que inclouen el tancament perimetral de totes les CA, al qual s'oposa expressament Madrid, el toc queda de 23 hores a 6 hores i les reunions d'un màxim de sis persones en espais oberts i quatre en interiors.

Les normes, acordades durant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de dimecres passat i que entren en vigor en el moment de la publicació, es fixen per al període comprès entre el 17 i el 21 de març a aquelles comunitats en què sigui festiu el dia 19 de març; i des del 26 de març al 9 d'abril de 2021 a tot el territori.

El tancament perimetral afectarà totes les comunitats i ciutats autònomes, tot i que l'entrada a Canàries i Balears es limitarà als supòsits que estableix el Reial Decret 926/2020 del 25 d'octubre, és a dir, els de l'actual estat d'alarma. Així, no està permès el turisme nacional i només estan autoritzats els viatges a les illes per motius laborals, visites a metge o exàmens, entre d'altres.

El text de Sanitat especifica que la Comunitat de Madrid ha formulat vot particular negatiu i Catalunya no ha emès vot, tot i que recorda que "aquest acord de declaració d'actuacions coordinades obliga totes les comunitats autònomes i ciutats autònomes, amb independència del sentit del seu vot".

L'ordre del Ministeri de Sanitat assenyala com a mesures d'obligat compliment les següents:

- Limitació de la mobilitat territorial. La mobilitat estarà limitada pel tancament perimetral de totes les comunitats i ciutats autònomes i subjecta a les excepcions regulades a l'article 6 d'el Reial Decret 926/2020, del 25 d'octubre. L'anterior no és aplicable a les comunitats autònomes de Illes Canàries i Illes Balears. L'entrada als seus territoris es limitarà als supòsits que estableix el Reial Decret 926/2020, del 25 d'octubre.

- Limitació de mobilitat en horari nocturn. Es limitarà el dret de mobilitat nocturna com a màxim a partir de les 23:00 hores i fins a les 6:00 hores.

- Limitació de la permanència de grups de persones en els espais públics o privats. Es limitarà la permanència de grups de persones a un màxim de quatre en espais públics tancats i sis a espais públics oberts, llevat que es tracti de convivents. En espais privats les reunions es limitaran a convivents.

La norma inclou també una sèrie de recomanacions, com les de no baixar el nivell d'alerta en què es troba la comunitat des de les dues setmanes prèvies a l'inici de la Setmana Santa, tot i que els indicadors siguin favorables; no celebrar actes massius de qualsevol índole, i dur a terme una campanya de comunicació institucional per evitar la relaxació de comportaments, amb el lema No "salvem setmanes", salvem vides.

Últimas noticias