Vidrala guanya 78,2 milions d'euros fins al setembre, un 37,4% menys

Els elevats preus del gas natural han afectat els marges

Per

Bolsamania | 21 oct, 2022

Vidrala, fabricant d'ampolles de vidre i de cristall, ha presentat un benefici de 78,2 milions d'euros fins al setembre, xifra que suposa una caiguda del 37,4% enfront del mateix període de l'any passat.

Les vendes van augmentar un 24%, fins als 1.017 milions d'euros, mentre que el resultat operatiu brut (EBITDA) va caure un 29,9%, fins als 158,9 milions d'euros. L'EBITDA obtingut representa un marge sobre les vendes del 15,6%.

Pel que fa al balanç, el deute es va situar en 165,1 milions d'euros. Representa una ràtio de palanquejament equivalent a 0,8 vegades l'EBITDA acumulat durant els dotze últims mesos.

"La demanda d'envasos de vidre a les nostres regions d'activitat es manté ferma, afavorida pels sòlids fonaments de consum i el suport continu d'envasadors, marques i consumidors cap al vidre com el material d'envasament definitivament sostenible", ha explicat Vidrala en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"No obstant", ha afegit que "les renovades tensions en els preus del gas natural observades durant l'estiu, atesa la seva anormal intensitat, han provocat un deteriorament transitori dels marges al tercer trimestre".

En aquest sentit, Vidrala ha anticipat que "els marges operatius es recuperaran progressivament a l'últim trimestre de l'any, gràcies a la posada en marxa d'accions per mitigar el cost energètic i a una adaptació progressiva dels nostres preus de venda".

"En qualsevol cas", ha conclòs la companyia, "els fonaments estructurals del negoci es mantindran sòlids i les nostres directrius estratègiques fermament compromeses amb les nostres prioritats de llarg termini: client, competitivitat i capital".

En aquest entorn, Vidrala ha assenyalat que “invertirem amb visió de futur i la ment en el nostre client, expandint les nostres capacitats i diversificant el nostre negoci amb l'objectiu de subministrar els nostres serveis i fer els nostres productes de la manera més sostenible possible. I ho farem assegurant una estricta disciplina financera i una política atractiva de retribució a l'accionista".

Últimas noticias