Tesla es dispara un 15% després de sorprendre a l'alça amb el benefici del tercer trimestre

Els ingressos s'han quedat per sota del previst

Per

Bolsamania | 24 oct, 2024

Actualitzat : 16:04

Tesla va presentar aquest dimecres, després del tancament de mercat a Wall Street, els resultats corresponents al tercer trimestre de l'any, durant el qual havia obtingut un benefici net de 2.167 milions de dòlars, xifra que representa un increment del 17% en relació amb el mateix període de l'any passat. Les accions de la companyia es disparen més d'un 15% a la borsa.

Això es tradueix en un benefici per acció de 0,62 dòlars, un 17% per sobre dels 0,53 dòlars per títol del tercer trimestre del 2023. A més, el BPA ajustat ha estat de 0,72 dòlars, per sobre de les previsions de consens, que anticipaven guanys de 0,58 dòlars per acció.

Tot i això, el fabricant de vehicles nord-americà s'ha quedat per sota de les expectatives del mercat amb la seva xifra de negocis, que ha crescut un 8% des del mateix període del 2023, per assolir els 25.182 milions, mentre que el consens d'analistes esperava 25.370 milions de dòlars.

Els ingressos procedents del negoci d'automòbils han crescut un 2% des del tercer trimestre de l'any passat, fins als 20.016 milions, mentre que la facturació del segment d'energia ha millorat un 52% i ha aportat 2.376 milions al total. Els 2.790 milions restants corresponen a "serveis i altres ingressos", una partida que ha ofert una millora interanual del 29%.

"El negoci d'energia va aconseguir un altre trimestre sòlid amb un marge brut rècord. A més, la megafàbrica a Lathrop va produir 200 Megapacks en una setmana, i les implementacions de Powerwall van assolir un rècord per segon trimestre consecutiu mentre continuem progressant a Powerwall 3", ha destacat la companyia.

Tesla també s'ha referit a Cybercab, un dels seus últims llançaments que no havia estat del tot ben rebut pel mercat, i ha revelat que es construirà a la seva "plataforma de propera generació que inclou un nou tren motriu amb un rendiment estimat de 5,5 el meu/kWh".

De cara al que resta d'any, la companyia espera "aconseguir un lleuger creixement de lliuraments de vehicles el 2024".

"Si bé continuem implementant innovacions per reduir el cost de fabricació i operacions, amb el temps esperem que els nostres guanys relacionats amb el maquinari aniran acompanyats d'una acceleració de la intel·ligència artificial, el programari i els guanys basats en flotes", ha dit Tesla

Últimas noticias