Soltec presenta ingressos de 120 milions i Ebitda d'11 milions al tercer trimestre

Aquestes xifres confirmen “el canvi de tendència esperat”, segons l'empresa

Per

Bolsamania | 14 nov, 2023

Soltec ha presentat una caiguda del 24% en els ingressos dels nou primers mesos de l'any, fins als 304 milions d'euros i un benefici brut d'explotació (Ebitda) d'1 milió d'euros. Al tercer trimestre de l'any, del juliol al setembre, es van registrar uns ingressos consolidats de 120 milions d'euros i un Ebitda d'11 milions d'euros. Les seves accions pugen amb força al Mercat Continu (+7,7%, 2,99 euros).

Segons ha explicat Soltec, especialitzada en la fabricació de seguidors solars per a instal·lacions d'energia solar, aquestes xifres confirmen "el canvi de tendència esperat, que es veurà reforçat a l'últim trimestre de l'any".

En aquest sentit, la seva divisió Soltec Industrial "continua reflectint l'alt valor afegit dels seguidors solars i la seva alta demanda a nivell global". Els ingressos d'aquest negoci van assolir els 291 milions fins al setembre i els 116,1 milions el tercer trimestre.

"Els marges de la divisió industrial van reflectir un clar canvi de tendència respecte a trimestres anteriors, gràcies als volums més grans aconseguits, amb un marge Ebitda del +8,6% al tercer trimestre de l'any i del +1% els nou primers mesos de l'any", ha destacat l'empresa.

EVOLUCIÓ DE LA DIVISIÓ

Segons Soltec, “els indicadors operatius continuen reflectint la fortalesa de la demanda a nivell global. El 'backlog' (contractes signats pendents d'execució) va arribar als 329 milions d'euros al tancament del setembre, mentre que el pipeline va registrar 16.971 milions d'euros, reflectint la fortalesa de la demanda a nivell global.

Al llarg de l'any, la companyia ha signat contractes de subministrament de seguidors solars, que superen els 3,5 GW i arriben als 403 milions d'euros.

Addicionalment als contractes signats, la divisió compta amb més d'1,5 GW de contractes en negociacions molt avançades amb tancament imminent. Aquests projectes es localitzen en mercats que compten amb capacitat de fabricació local, fet que possibilita una gran flexibilitat a l'hora de fer el subministrament.

Per mercats, Europa va representar un 27% de la facturació als primers nou mesos de l'any, els Estats Units, un 25%, i Llatinoamèrica, un 47%”.

Finalment, Soltec ha confirmat la seva guia de resultats per al 2023, que implica assolir ingressos entre 600 i 700 milions d'euros, amb un marge Ebitda que se situarà entre el 6% i el 7%, i un Ebitda consolidat d'entre 45 i 55 milions.

Segons valoren els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el títol, amb un preu objectiu de 7,20 euros, "la cotització de Soltec cotiza el 2023 la incertesa respecte al compliment de les guies, amb una primera meitat d'any de molt feble activitat".

En aquest sentit, afegeixen que "l'acceleració de l'activitat, juntament amb la ratificació de les guies i el creixement de la cartera de comandes, haurien d'ajudar a dissipar els dubtes del mercat i provocar una reacció positiva de la cotització".

Últimas noticias