Solaria guanya 41,6 milions d'euros al primer semestre, un 17% menys

Els ingressos se'n redueixen lleugerament un 1,9%, fins als 82,95 milions

Per

Bolsamania | 30 set, 2024

Actualitzat : 18:20

Solaria ha presentat un benefici net de 41,6 milions d'euros al primer semestre del 2024, un 16% menys que durant el mateix període del 2023, quan va guanyar 50 milions. Els ingressos se n'han reduït lleugerament un 1,9%, fins als 82,95 milions.

Per part seva, el resultat d'explotació de la companyia, especialitzada en l'energia solar, s'ha reduït un 11%, fins als 64,97 milions d'euros.

Per a la segona meitat de l'any, Solaria s'ha mostrat més optimista i espera "una millora de totes les xifres de negoci a causa de l'increment dels preus de l'energia, entre altres factors", segons ha explicat en nota de premsa.

"En aquest sentit, Solaria preveu assolir un EBITDA al voltant de 210 milions d'euros a finals d'any i augmentar la seva caixa fins als 94 milions al tercer trimestre", ha anticipat el grup.

Amb vista al 2025, la companyia "preveu obtenir més ingressos extraordinaris gràcies a la diversificació del seu negoci, la rotació d'actius a Espanya, la signatura de nous acords amb centre de dades i l'increment del capital del seu landco Generia, fins a assolir un total de 250 milions de caixa. Seguint aquesta tendència, Solaria generarà 1.000 milions de caixa durant els propers quatre anys”.

Dins del seu pla estratègic, Solaria ha invertit 112 milions d'euros durant aquests sis primers mesos de l'any i ha aconseguit noves autoritzacions de construcció per a un portfoli addicional d'1 GW. Amb això, ja compta amb una cartera de projectes diversificada de 18 GW, dels quals 3,1 GW estan en operació i construcció.

Pel que fa a la hibridació amb energia eòlica, Solaria continua avançant amb els seus desenvolupaments hibridant les seves instal·lacions solars i maximitzant l'ús de les seves infraestructures d'evacuació, de manera que ja compta amb 400 MW en avaluació i espera tenir les primeres autoritzacions de construcció per al 2025 dins del portfoli de més de 3.000 MW en cartera.

Segons el president, Enrique Díaz-Tejeiro, "Solaria serà un actor clau en la transició digital i energètica d'Europa durant els propers anys gràcies a la diversificació de les seves línies de negoci: energia solar i eòlica, bateries, hidrogen, centre de dades i gestió de terrenys. Seguim avançant amb pas ferm en la consecució del nostre pla estratègic”.

Últimas noticias