Rovi guanya 170,3 milions d'euros el 2023, un 15% menys, i en redueix els marges

Els ingressos anuals van augmentar un 1%, fins als 829,5 milions d'euros

Per

Bolsamania | 27 feb, 2024

Laboratoris Farmacèutics Rovi ha presentat un benefici net anual el 2023 de 170,3 milions d'euros, xifra que suposa un 15% menys que el 2022.

Els ingressos anuals van augmentar un 1%, fins als 829,5 milions d'euros, però el benefici brut d'explotació, Ebitda, va baixar un 12%, fins als 244,5 milions d'euros.

"El marge brut va disminuir 4,5 punts percentuals (fins al 59%) a causa principalment de la major contribució al negoci de fabricació a tercers dels ingressos relatius a les activitats desenvolupades per preparar la planta per a la producció de medicaments sota l'acord amb Moderna, que aporta marges inferiors a les vendes del grup, i el menor marge procedent de la fabricació de la vacuna contra la covid-19 el 2023 enfront del 2022", segons ha explicat la companyia.

PREVISIONS

Per al 2024, Rovi espera que "els seus ingressos operatius disminueixin a la banda mitjana de la primera desena (és a dir, la desena entre 0% i 10%) respecte als del 2023".

"No obstant", ha afegit l'empresa, "hi ha determinats factors considerats en el càlcul d'aquestes previsions que podrien ser rellevants i afectar aquestes estimacions i la concreció de les quals, a aquesta data, és difícil".

En primer lloc, Rovi ha destacat que, "pel que fa a la campanya de vacunació contra la covid-19, la saturació actual dels Sistemes Nacionals de Salut derivada, en part, de les baixes ràtios de vacunació relatives a la campanya de la covid-19 a l'exercici 2023, podria afavorir una campanya de vacunació amb ràtios majors el 2024".

"No obstant", ha afegit l'empresa, "a data d'avui, la companyia no pot anticipar com evolucionarà la demanda i la producció respecte a la campanya de vacunació que s'implementarà a l'exercici 2024".

Com a segon factor, Rovi ha explicat que "s'espera que l'expansió de les capacitats de formulació, omplert asèptic, inspecció, etiquetatge i empaquetat a les instal·lacions de Rovi a Madrid i l'alta demanda actual de serveis de fabricació (CDMO) al mercat puguin afavorir la incorporació de nous clients, amb el consegüent impacte en vendes que caldria considerar i que no és possible estimar aquesta data".

Finalment, Rovi "confia a obtenir l'autorització de comercialització de Risvan per part de l'FDA (Food and Drug Administration) dels Estats Units d'Amèrica el març de 2024 i poder comercialitzar així el producte al mercat nord-americà, previsiblement de la mà d'un soci. Les vendes potencials a assolir per aquest producte el 2024 dependran dels termes de l'acord que Rovi estableixi amb aquest soci potencial, cosa que podria impactar així mateix en les estimacions per al 2024".

DIVIDENT

Rovi també ha informat que proposarà a la Junta General d'Accionistes el repartiment d'un dividend d'1,1037 euros per acció. Aquest dividend implicaria el repartiment d'un import equivalent, aproximadament, al 35% del benefici net consolidat de l'any 2023 atribuït a la societat dominant.

Últimas noticias