Renault cau a la borsa després de decebre amb els seus ingressos del tercer trimestre

La companyia automobilística ha confirmat la seva guia per al 2023

Per

Bolsamania | 19 oct, 2023

Renault està caient a la borsa amb força aquest dijous (-5,3%) després de publicar els seus resultats del tercer trimestre, amb uns ingressos que han incomplert estimacions.

El grup automobilístic va facturar 10.507 milions d'euros al tercer trimestre, un 7,6% més, però la xifra va estar per sota dels 10.770 milions previstos pel consens de Bloomberg. Les vendes d'unitats van pujar durant el període fins a les 357.000 (+11%) a la marca Renault i a 511.000 al total del grup (+6,1%).

Durant els nou primers mesos, els ingressos del grup van pujar fins als 37.400 milions d'euros (+21,1% enfront del mateix període del 2022).

La companyia ha confirmat la guia per al 2023, que inclou un marge operatiu d'entre el 7% i el 8% i un flux de caixa lliure superior o igual a 2.500 milions d'euros. Renault espera un marge operatiu del grup a la segona meitat de l'any superior al de la primera meitat, que va ser del 7,6%.

"Hem entrat al darrer trimestre amb confiança i confirmem la millora de la nostra rendibilitat a la segona meitat de l'any i més enllà, impulsada per la nostra ofensiva de productes, juntament amb els beneficis del nostre programa de reducció de costos i la nostra política comercial disciplinada centrada en el valor", ha declarat Thierry Piéton, director financer del Grup Renault.

Pel que fa a les opinions dels experts sobre aquests comptes, Bankinter reconeix que "deceben" i mostren un alentiment enfront de trimestres anteriors. A més, subratlla el fet que les vendes d'unitats hagin crescut un 6,1% enfront del 13,0% del primer semestre de l'any.

"La companyia continua augmentant preus i impulsant els models de gamma més alta, però la depreciació d'algunes divises emergents (lira turca o peso argentí) pesa sobre els ingressos", apunta Esther Gutiérrez de la Torre, analista de Bankinter.

Últimas noticias