Redeia redueix el benefici un 2,4% durant el primer semestre, fins als 354,3 milions

Els ingressos se situen als 1.063,9 milions d'euros i creixen un 3,2%

Per

Bolsamania | 26 jul, 2023

El resultat net de Redeia al primer semestre de l'any arriba als 354,3 milions d'euros, un 2,4% inferior al del primer semestre del 2022. Durant el segon trimestre, el benefici cau fins als 174 milions (-3,9% ).

Els ingressos (xifra de negoci i resultats de societats participades) s'han situat als 1.063,9 milions d'euros, un 3,2% per sobre de la xifra registrada del gener al juny del 2022 gràcies a l'impuls dels negocis de diversificació, ha dit la companyia en un comunicat. El "lleuger" descens dels ingressos del negoci regulat a Espanya –a causa de l'aplicació dels ajustaments retributius derivats de les ordres definitives de tarifes del 2016 al 2019– s'ha vist compensat en gran mesura pel bon exercici de les operacions internacionals de transport d'electricitat, ha explicat Redeia.

En concret, els ingressos de Redinter s'han situat un 21,2% per sobre dels registrats el juny de 2022 a causa, fonamentalment, de sengles posades en servei a Xile i Perú, de treballs per compte de tercers i de l'efecte favorable del tipus de canvi. També hi han contribuït la incorporació de nous actius al Brasil i el resultat de la societat co-participada Transmissora Elèctrica Nord (TEN) a Xile.

Per part seva, també ha estat rellevant l'aportació del negoci de telecomunicacions, amb uns ingressos un 14,7% per sobre del que s'ha generat en l'exercici precedent, gràcies a l'aportació de les filials satelital i de fibra òptica, ha afegit l'empresa.

El resultat brut dexplotació (EBITDA) ha assolit els 789,3 milions d'euros, un 0,6% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. El resultat net d'explotació (EBIT) arriba als 527,6 milions d'euros, un 0,7% superior.

Pel que fa al deute financer net, va tancar el mes de juny als 4.312,7 milions d'euros, un 6,9% inferior als registrats l'any anterior. Aquesta disminució es deu principalment a l'emissió al mes de gener passat d'un bo híbrid verd de 500 milions d'euros amb un cupó del 4,625% recollida al patrimoni net del grup. La generació positiva de flux de caixa també ha afavorit aquesta evolució d'aquest indicador.

Últimas noticias