Qualcomm puja amb ganes després de millorar perspectives i posar el focus sobre la IA

La companyia va sorprendre el consens amb els seus resultats malgrat guanyar i ingressar menys

Per

Bolsamania | 02 nov, 2023

Forta pujada de Qualcomm a la borsa. La companyia californiana puja més d'un 5% a Wall Street després de publicar uns resultats que han superat les expectatives del consens malgrat que els seus beneficis han caigut un 46% durant els últims tres mesos fins als 2.277 milions de dòlars. Amb aquest trimestre, Qualcomm finalitza el seu any fiscal amb uns guanys d'11.070 milions de dòlars, un 33% menys que els 14.254 milions aconseguits a l'exercici fiscal 2022.

Pel costat dels ingressos, la tecnològica radicada a San Diego ha anunciat que les seves vendes van tancar el setembre als 8.665 milions de dòlars, un 24% per sota del que s'ha aconseguit durant el mateix període de l'any anterior (11.387 milions), però sensiblement per sobre dels 8.510 milions que esperava el consens. Així mateix, el benefici per acció (BPA) es va situar als 2,02 dòlars per acció, també per sobre dels 1,91 dòlars que anticipava el mercat.

Tot i això, el que ha provocat aquest repunt han estat les previsions de la companyia. Durant la presentació de resultats, el director de finances de Qualcomm, Akash Palkhiwala, ha indicat que esperen que els enviaments totals dels seus xips de telèfons disminueixin "en un percentatge d'un dígit mitjà a alt" el 2023 en comparació amb l'any passat, una perspectiva més positiva que la darrera aportada per la companyia.

Així mateix, Qualcomm espera que els ingressos se situïn entre els 9.100 milions i els 9.900 milions de dòlars al quart trimestre del 2023, primer trimestre de l'any fiscal 2024 de la companyia, l'empresa creu que tres quartes parts provenen del seu negoci de fabricació de xips i programari QCT, mentre que la resta l'aportarà el seu negoci de llicències QTL. Així mateix, espera que el benefici per acció oscil·li entre els 2,25 dòlars i els 2,45 dòlars per acció.

La sort de Qualcomm està lligada al sector dels telèfons intel·ligents, que fa gairebé dos anys que està de capa caiguda després que la pandèmia de la covid-19 impulsés vendes. L'empresa fabrica els processadors que formen part de la majoria de dispositius Android de gamma alta i també de molts telèfons de gamma baixa.

Així mateix, el CEO de la companyia, Cristiano Amon, ha destacat que la companyia està "satisfeta" amb el seu full de ruta i amb l'exercici vist durant els últims mesos, ja que Quelcomm està "ben posicionada en tots els nostres negocis". Així mateix, ha reiterat que "els nostres recents anuncis a l'Snapdragon Summit subratllen el nostre lideratge tecnològic, establint Qualcomm com a líder en intel·ligència artificial (IA) generativa en dispositius i rendiment de computació mòbil".

Fa temps que la companyia intenta ser percebuda com una empresa especialitzada en intel·ligència artificial i beneficiar-se del creixent interès del mercat en aquest front. Al seu últim Snapdragon Summit, la companyia va anunciar que els seus microprocessadors Snapdragon Elite X, dissenyat per a Windows 11, té importants capacitats d'IA, alhora que el seu Snapdragon 8 Gen 3 aposta per portar la IA als telèfons intel·ligents de gamma premium.

D'altra banda, la companyia ha assegurat estar "orgullosos" de la seva relació amb Apple, per a la qual seguiran subministrant mòdems 5G per als seus telèfons iPhone fins al 2025. Anteriorment, els analistes havien suggerit que Apple podria utilitzar mòdems diferents tan aviat com aquest any.

Últimas noticias