Patacada de Twitter: perd 270 milions de dòlars al segon trimestre

La xarxa social culpa la "incertesa" relacionada amb l'adquisició per part de Musk

Per

Bolsamania | 22 jul, 2022

Twitter ha publicat els resultats corresponents al segon trimestre del 2022, un període que s'ha saldat amb pèrdues de 270 milions de dòlars. El mateix trimestre de l'any passat, el benefici va pujar fins als 66 milions de dòlars.

El benefici per acció ha caigut per sota de les estimacions del consens, que estimava uns guanys de 14 centaus. Finalment, els accionistes han perdut 8 centaus per cada títol de la xarxa social de l'ocell blau. En aquests moments, els drets de Twitter pugen lleugerament a Wall Street.

Per la seva banda, els ingressos del segon trimestre van assolir els 1.176 milions de dòlars, un 1% menys que al mateix període de l'any anterior, quan van assolir el nivell dels 1.190 milions. El mercat havia estimat uns ingressos superiors, uns 1.320 milions de dòlars.

La xarxa social assenyala que la disminució dels ingressos reflecteixen "els obstacles de la indústria publicitària associats amb l'entorn macro, així com la incertesa relacionada amb l'adquisició pendent de Twitter per part d'Elon Musk".

En aquest sentit, Twitter ha informat que els costos relacionats amb l'adquisició pendent de la xarxa social van ser d'aproximadament 33 milions de dòlars al segon trimestre. Els costos relacionats amb les indemnitzacions, per part seva, van ser d'aproximadament 19 milions de dòlars al segon trimestre. A nivell general, els costos i les despeses van ser de 1.520 milions de dòlars al segon trimestre, un augment del 31% respecte a l'any anterior.

La mitjana d'ús activa diària monetitzable (mDAU) del segon trimestre va ser de 237,8 milions, un 16,6% més que a segon trimestre de l'any anterior. L'augment ha estat impulsat per les millores contínues dels productes i les converses globals sobre els esdeveniments actuals, segons ha comunicat la companyia.

En el cas dels ingressos per publicitat, han estat de 1.080 milions de dòlars, un augment del 2%. Mentrestant les subscripcions i altres ingressos es van situar en 101 milions, una disminució del 27% respecte a l'any anterior.

Atesa l'adquisició pendent de Twitter per part d'Elon Musk, la xarxa social ha suspès la conferència telefònica amb analistes per comentar-ne els resultats i ha anunciat que no proporcionarà orientació financera per a l'any.

En el comunicat, Twitter ha informat que l'adquisició de la xarxa social per part d'Elon Musk es troba en litigi i que a l'octubre del 2022 se celebrarà un judici accelerat, encara que "no es pot predir el moment exacte en què es completarà la fusió, si és que es completa".

Últimas noticias