Novartis puja previsions, traurà a borsa Sandoz i recomprarà accions per 15.000 milions

La farmacèutica suïssa va guanyar un 37% més al segon trimestre de l'any

Per

Bolsamania | 18 jul, 2023

09:36 20/09/24

  • 98,51
  • 0,07%0,07
  • Max: 98,44
  • Min: 98,44
  • Volume: 0
  • MM 200 : -

Novartis ha elevat aquest dimarts les previsions per a tot l'any a causa de les fortes vendes de medicaments. La farmacèutica suïssa estima ara que els ingressos operatius bàsics creixeran en un percentatge de dos dígits baixos el 2023 enfront del creixement d'un sol dígit alt previst anteriorment. Així mateix, preveu que les vendes s'incrementin a un ritme d'un dígit alt (des d'un dígit mitjà).

A més, Novartis ha anunciat que està estudiant l'escissió i la sortida a borsa de la seva divisió de medicaments genèrics Sandoz per a principis del quart trimestre. Els accionistes de Novartis votaran la proposta d'escissió i de separació completa de Sandoz en una Junta General Extraordinària que se celebrarà el 15 de setembre.

Novartis ha fet aquests anuncis en el marc de la presentació dels seus resultats del segon trimestre, període en què les vendes de la companyia van assolir els 13.622 milions de dòlars (+7%) i els ingressos operatius van créixer un 31%, fins als 2.920 milions. El benefici net va pujar fins als 2.317 milions de dòlars, amb una millora del 37%.

La farmacèutica també ha anunciat l'inici d'un programa de recompra d'accions per valor de fins a 15.000 milions de dòlars, que es completarà a finals del 2025, després de la finalització del programa de recompra anterior el juny del 2023.

"Novartis ha registrat un altre fort trimestre de creixement de les vendes i sòlida expansió dels marges, cosa que dona suport a una millora de les previsions del grup per al 2023", ha dit el seu conseller delegat, Vas Narasimhan MD. "El rendiment va ser generalitzat en les principals àrees terapèutiques i geografies clau. Els nostres motors de creixement i la riquesa de la nostra cartera de productes en desenvolupament continuen donant confiança a les nostres perspectives de creixement a mitjà termini, destacades per les properes fites de Kisqali, Pluvicto i iptacopan. El sòlid balanç de Novartis i el creixement futur previst ens permeten iniciar una recompra d'accions per valor de fins a 15.000 milions de dòlars, alhora que mantenim la flexibilitat necessària per continuar amb adquisicions estratègiques", ha afegit.

Últimas noticias