Netflix es dispara després de millorar les previsions de subscriptors i ingressos

La facturació ha pujat fins als 8.833 milions d'euros

Per

Bolsamania | 24 gen, 2024

Actualitzat : 18:34

Netflix ha presentat aquest dimarts els resultats corresponents al quart trimestre del 2023, en què ha obtingut un benefici net de 938 milions de dòlars, molt per sobre dels 55 milions obtinguts durant el mateix període del 2022. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,11 dòlars, per sobre dels 0,12 dòlars reportats l'any previ, però per sota dels 2,22 dòlars anticipats pel mercat. Tot i això, les accions de la companyia es disparen més d'un 12% a Wall Street per unes xifres de subscriptors i ingressos millors del que s'esperava.

Els ingressos van créixer un 12% en la comparativa interanual, fins a assolir els 8.833 milions de dòlars, i Netflix assegura que aquest increment reflecteix els "beneficis" de les contrasenyes compartides, els "recents canvis de preus" i la "fortalesa" de la seva negoci subjacent "impulsat per una cartera sòlida". Aquesta xifra ha millorat els 8.710 milions anticipats pel consens.

A més, les subscripcions sota pagament es van incrementar en 13,1 milions al quart trimestre, per la qual cosa s'acceleren des dels 7,7 milions guanyats al quart trimestre del 2022. D'aquesta manera, s'ubiquen en un total de 260,28 milions, per sobre dels 256 milions anticipats pel consens.

"Vam entrar el 2024 amb bon impuls. Esperem un creixement saludable dels ingressos de dos dígits durant tot l'any 2024 sobre una base de tipus de canvi neutral impulsada pel creixement continu de la membresía", destaca Netflix.

La companyia ha assegurat que seguirà "invertint i desenvolupant" el seu negoci publicitari, per al qual espera "un fort creixement el 2024, però des d'una base petita", ja que "encara no és el seu motor principal del creixement general".

"El nostre objectiu és fer dels anuncis una font d'ingressos més substancial que contribueixi a generar un creixement dels ingressos sostingut i saludable el 2025 i més enllà", ha afegit.

Netflix ha proporcionat, a més, la seva guia per al primer trimestre de l'any, en què espera que els ingressos creixin un 13%, fins a assolir els 9.240 milions, amb un benefici de 1.976 milions que es tradueixi en guanys de 4,49 dòlars per acció.

"Creiem que hi ha molt espai per créixer a mesura que s'expandeix la reproducció en continu, i la nostra estrella del nord continua sent la mateixa: emocionar els membres amb el nostre entreteniment. Si podem seguir millorant Netflix més ràpid que la competència, tindrem un negoci cada cop més valuós per als consumidors, creadors i accionistes", ha valorat la companyia.

Últimas noticias