Morgan Stanley redueix un 13% el benefici, però millora les previsions del mercat

El banc ha ingressat un 2% més que durant el mateix període de l'any passat

Per

Bolsamania | 18 jul, 2023

El banc nord-americà Morgan Stanley ha guanyat un 13% menys durant el segon trimestre del 2023. Segons ha informat la companyia novaiorquesa, el seu benefici va minvar fins als 2.182 milions de dòlars enfront dels 2.495 milions aconseguits entre l'abril i el juny de l'any anterior. De la mateixa manera, el benefici s'ha reduït un 27% respecte al trimestre anterior, durant el qual els guanys van pujar fins als 2.980 milions de dòlars.

Tot i això, les xifres han sorprès el consens. Els analistes esperaven que el benefici per acció se situés als 1,15 dòlars, però aquest ha estat nou centaus més alt (1,24 dòlars). De la mateixa manera, els ingressos de la companyia han estat millors del que s'esperava i han escalat fins als 13.457 milions de dòlars, un 2% més que durant el mateix període del 2022 (13.132 milions), i sensiblement per sobre dels 13.080 milions que estimava el consens.

Després de conèixer aquestes xifres, els títols de Morgan Stanley es mouen amb moderació a Wall Street. Des del començament d'any, el valor ha repuntat al voltant d'un 1,6%, encara que durant els últims tres mesos acumula pèrdues properes al 4%.

James P. Gorman, president i conseller delegat de la companyia nord-americana, ha destacat que els resultats han estat "sòlids" a causa de l'"entorn de mercat difícil" en què s'han aconseguit. "El trimestre va començar amb incerteses macroeconòmiques i escassa activitat dels clients, però va acabar amb un to més constructiu. Continuem confiant en la nostra capacitat per créixer en diversos entorns de mercat, mantenint alhora una sòlida posició de capital", ha explicat.

D'altra banda, el RoTe (return on tangible equity) del banc d'inversió ha caigut fins al 12,1% des del 13,8% del mateix trimestre de l'any passat, mentre que la ràtio CET1 de l'entitat es va situar al 15,5%. La ràtio d'eficiència de despeses al primer semestre va ser del 75% i les despeses del trimestre inclouen indemnitzacions per acomiadament de 308 milions de dòlars i despeses relacionades amb la integració de 99 milions de dòlars.

De la mateixa manera, Morgan Stanley va augmentar les provisions per pèrdues creditícies fins als 97 milions des dels 82 milions del segon trimestre del 2022. Segons la companyia, això es deu "principalment al deteriorament del crèdit al sector immobiliari comercial, així com a un modest creixement de la cartera".

Per segments de negoci, la divisió de Valors Institucionals va reduir els ingressos des dels 6.119 milions de dòlars fins als 5.654 milions aquest trimestre. L'àrea de banca d'inversió amb prou feines va registrar canvis i va tenir uns ingressos de 1.075 milions d'euros, mentre que la facturació procedent de la renda variable i la renda fixa va caure un 14% i un 31% fins als 2.548 milions i als 1.716 milions, respectivament.

Segons Morgan Stanley, els ingressos nets de renda variable van disminuir respecte a l'any anterior "principalment pel descens dels productes al comptat i derivats, a causa de la menor activitat dels clients i la menor volatilitat dels mercats". De la mateixa manera, els ingressos derivats de la renda fixa van minvar "a causa de descensos a la majoria dels productes, a excepció dels tipus, com a conseqüència d'una menor activitat dels clients i una menor volatilitat dels mercats en comparació amb els elevats nivells de fa un any”.

Tot i això, el segment de Wealth Management de Morgan Stanley va obtenir uns actius nets de clients de 90.000 milions de dòlars i uns ingressos nets rècord de 6.700 milions de dòlars enfront dels 5.700 anteriors. "El marge abans d'impostos es va situar al 25,2%, com a conseqüència de l'augment de les despeses d'indemnització per acomiadament, les despeses relacionades amb la integració i les provisions més grans per a pèrdues creditícies", detallen.

Finalment, l'àrea d'Investment Management va veure minvar els ingressos fins als 1.281 milions, uns 130 milions menys que fa un any, tot i que els actius sota gestió van créixer en 60 milions fins als 1.412 milions de dòlars. Segons la companyia novaiorquesa, les comissions de gestió d'actius i altres comissions connexes van disminuir respecte a l'any anterior, a causa "principalment" de "la reducció dels actius mitjans a causa de la disminució del valor dels actius respecte al trimestre de l'any anterior i a aquest efecte acumulat de les sortides de fons".

Últimas noticias