McDonald's incompleix previsions amb els seus resultats per la reculada del consum

Les vendes de la companyia cauen per primera vegada des del quart trimestre del 2020

Per

Bolsamania | 29 jul, 2024

Actualitzat : 15:55

McDonald's ha incomplert les estimacions del mercat amb els resultats del segon trimestre de l'any. La companyia ha obtingut un benefici net de 2.020 milions de dòlars, un 12% menys que els 2.310 milions del mateix període de l'exercici anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,80 dòlars des dels 3,15 dòlars aconseguits entre abril i juny del 2023, i en 2,97 dòlars ajustats per títol, per sota dels 3,07 dòlars previstos per el consens.

Els ingressos també han decebut en ubicar-se als 6.490 milions de dòlars, pràcticament en línia amb els 6.498 milions de dòlars del segon trimestre de l'any passat, però inferiors als 6.610 milions esperats.

Per la seva banda, les vendes a les mateixes botigues de McDonald's s'han contret un 1%, enfront del creixement del 0,4% projectat. D'aquesta manera, és la primera vegada que les vendes a les mateixes botigues de tota l'empresa cauen des del quart trimestre del 2020.

Als Estats Units, les vendes a mateixes botigues del gegant del menjar ràpid han disminuït un 0,7% durant el trimestre, quan fa un any, la cadena va reportar un creixement del 10,3%.

Això és el reflex d'una retallada de la despesa en restaurants dels consumidors, ja que la companyia ha indicat que el trànsit de vianants als seus restaurants als Estats Units ha baixat durant el trimestre.

McDonald's també està intentant atraure comensals fora dels Estats Units. La seva divisió de mercats internacionals, que inclou grans segments com França i Alemanya, ha vist caure les vendes mateixes botigues un 1,1% entre l'abril i el juny.

La unitat de mercats internacionals amb llicència de desenvolupament de la companyia, que inclou la Xina i el Japó, ha reportat una disminució de les vendes a les mateixes botigues de l'1,3%. I és que McDonald's encara està fent front a les conseqüències dels boicots a la marca a l'Orient Mitjà, alhora que les vendes a la Xina intenten refer-se.

"Estem segurs que Accelerating the Arches és l'estratègia adequada per al nostre negoci i, com que els consumidors són més selectius amb les seves despeses, ens centrem en l'excel·lent execució del lliurament d'un valor fiable i quotidià i en accelerar els impulsors de creixement estratègic", ha conclòs el president i conseller delegat de McDonald's, Chris Kempczinski.

Últimas noticias