Logista guanya un 36% més durant els primers nou mesos del seu exercici fiscal

La companyia ha dit que continua buscant oportunitats d'adquisició

Per

Bolsamania | 21 jul, 2023

Logista ha informat aquest divendres que el seu benefici net dels nou primers mesos del seu exercici fiscal (de l'octubre del 2022 al juny del 2023) va augmentar un 35,8%, fins als 193,4 milions d'euros.

Els ingressos d'aquest període van pujar un 8,8% enfront del mateix període de l'exercici fiscal previ i van assolir els 9.149 milions, amb increments registrats en pràcticament tots els negocis a Iberia i Itàlia i en la distribució de productes relacionats a França.

Les vendes econòmiques van pujar fins als 1.260 milions, un 38% més enfront de l'any anterior, amb millores generals en tots els negocis i geografies, ha dit la companyia.

El benefici d'explotació ajustat va ser de 273 milions (+20%) i el marge del benefici d'explotació ajustat sobre vendes econòmiques s'ha situat al 22% enfront del 25% del mateix període del 2022. La reducció del marge s'ha degut principalment a la incorporació de noves adquisicions, ha dit l'empresa.

Els canvis en la valoració d'inventaris pels canvis en impostos i preus del tabac durant el període a Espanya, França i Itàlia han tingut un impacte estimat net positiu de 27 milions enfront dels 8 milions de l'exercici anterior.

Els costos de reestructuració pugen fins als 13 milions enfront dels 8 milions del mateix període de l'exercici anterior, incloent-hi una provisió de 10 milions a França, principalment per tancar un centre de distribució regional, seguint l'estratègia d'optimització dels negocis.

El benefici d'explotació es va situar als 217 milions (+9%) i el resultat financer, als 46 milions enfront dels 11 milions de l'any previ gràcies a la pujada dels tipus d'interès durant el període.

El Consell d'Administració va aprovar ahir, 20 de juliol, la distribució d'un dividend a compte de l'exercici 2023 de 0,49 euros per acció, xifra que suposa un augment del 14% sobre el dividend a compte pagat a l'exercici anterior i pujarà a un import total de 65 milions d'euros. El dividend es pagarà el proper dia 28 d'agost.

PERSPECTIVES 2023

En línia amb el pla estratègic de Logista, el grup ha explicat que continua buscant oportunitats d'adquisició d'empreses complementàries i sinèrgiques. L'última adquisició es va formalitzar el 18 de juliol passat amb la compra de Gramma Farmaceutici per part de Logista Italia. Amb aquesta operació la companyia accedeix al segment de distribució i logística farmacèutica a aquest país.

Últimas noticias