Logista aconsegueix un benefici de 126 milions al primer semestre fiscal, un 43% més

La companyia de distribució ha elevat les seves previsions

Per

Bolsamania | 05 mai, 2023

Logista ha presentat aquest divendres els resultats del primer trimestre fiscal de l'any 2023, que ha tancat amb un benefici net de 125,8 milions d'euros, un 43,2% més que durant el mateix període de l'exercici previ. Ho ha aconseguit, ha explicat, malgrat el context macroeconòmic i geopolític "complex".

El benefici bàsic per acció ha estat de 0,95 euros, en comparació amb els 0,67 euros del primer semestre de l'exercici anterior, i no s'ha modificat el nombre d'accions representatives del capital social. La companyia posseïa, a 31 de març de 2023, 919.161 accions pròpies (0,7% del capital social), i ha remarcat que la major part d'aquestes accions es van adquirir amb l'objectiu de cobrir els compromisos futurs de lliurament d'accions dins dels plans de remuneració a llarg termini de directius. "La resta de les accions estan destinades a l'operativa del contracte de liquiditat subscrit el 20 de gener del 2021 amb Banc Santander", ha destacat.

Els ingressos del període també s'han elevat, un 8,8%, després d'haver tancat la companyia aquests sis mesos (de l'1 d'octubre al 31 de març) amb vendes de 5.935,4 milions gràcies als increments registrats, en general, en tots els negocis a Iberia i Itàlia i en la distribució de productes de conveniència a França.

Pel que fa al benefici d'explotació (Ebit) ajustat, s'ha situat als 183,1 milions el semestre, cosa que representa un augment del 22,6%. Durant aquest període, ha dit Logista, s'ha vist afectada per "l'elevada inflació en costos a nivell mundial", sobretot pel que fa al preu dels combustibles i de l'electricitat.

Això ha provocat que els bancs centrals segueixin pujant els tipus d'interès, cosa que unida a la crisi bancària als EUA no ha fet més que "agreujar la incertesa" i posar en dubte el ritme de recuperació de les economies durant els propers mesos. Però tot i això, “Logista ha obtingut uns bons resultats”, ha defensat. I també ha continuat consolidant les noves adquisicions, amb què busca "integració" i "sinèrgies".

A més, l'empresa de distribució ha recordat que la Junta General d'Accionistes celebrada el 7 de febrer del 2023 va acordar la distribució d'un dividend complementari de l'exercici 2022 de 0,95 euros per acció (126,1 milions), que es va pagar el dia 23 de febrer 2023. D'aquesta manera, el dividend total corresponent a l'exercici 2022 va assolir una quantia d'1,38 euros per acció (183 milions d'euros), xifra que representa un augment de l'11% respecte al que es va repartir a l'exercici anterior (1,24 euros per acció).

Quant a les seves previsions per al present exercici, Logista explica que les circumstàncies actuals del mercat i l'estimació de variació d'inventaris registrats fins ara permeten "actualitzar a l'alça la nostra previsió al tancament de l'exercici 2023, a un creixement del voltant del 14%" del Benefici d'Explotació Ajustat sobre l'obtingut l'exercici 2022". Tenen en compte la previsible contribució dels negocis adquirits i que la variació de valor de l'inventari ja està registrada majoritàriament durant el primer semestre.

A més, reconeix que en línia amb el pla estratègic, continua "buscant oportunitats d'adquisició d'empreses complementàries i sinèrgiques", encara que en tot cas, assegura que "el manteniment de la política de dividends continuarà sent una prioritat".

Últimas noticias