Línia Directa perd 15,5 milions fins al juny per l'impacte de la inflació de costos

Els ingressos per primes van pujar fins als 491,9 milions, un 3,6% més

Per

Bolsamania | 21 jul, 2023

Línia Directa ha informat aquest divendres que, entre el gener i el juny, va perdre 15,5 milions d'euros com a conseqüència de l'impacte d'una inflació dels costos de prestació encara a nivells "molt elevats". L'asseguradora ha dit que això continua afectant els marges del sector, especialment el ram d'automòbils.

Línia Directa ha tancat el primer semestre amb uns ingressos per primes de 491,9 milions, un 3,6% més que durant el mateix període del 2022, gràcies al creixement de la xifra de facturació de l'entitat en totes les línies de negoci (Autos, Llar i Salut).

La cartera d'assegurats de la companyia es va situar al tancament del juny en 3,47 milions de clients, xifra que suposa un descens del 0,3% que més que es compensa íntegrament amb aquesta millora de la facturació, ha explicat l'empresa. A més, ha afegit que està plenament alineat amb el pla d'acció anunciat per la consellera prima a la Junta General d'Accionistes, pel qual la companyia està aplicant una subscripció rigorosa i un ajustament de tarifes individualitzat segons el risc de cada client a l'actual context inflacionari.

En aquest sentit, les primes imputades, el registre efectiu de les quals en el compte de resultats es va computant al llarg dels 12 mesos del contracte, es van incrementar al primer semestre del 2023 un 4,6%. Es tracta del creixement més gran de les primes guanyades registrat pel grup en quatre anys, des del primer semestre del 2019, ha subratllat Línia Directa.

La companyia, com a part del pla d'acció, ja està aplicant mesures d'optimització de la gestió sinistral i de contenció del cost dels sinistres. Això, juntament amb el rigor en la selecció i la subscripció dels riscos, són les dues principals palanques activades per compensar aquest efecte de la inflació en els costos de prestació.

Tot i això, Línia Directa va reforçar al segon trimestre el seu marge de solvència fins al 186%, amb un excés de 162,5 milions d'euros sobre el capital exigit i 3,1 punts percentuals més que al tancament dels tres primers mesos de l'exercici.

“Estem prenent totes les mesures necessàries en una conjuntura inflacionària com l‟actual, que ja anticipem que seria complexa. Per això, estem endurint la subscripció, ajustant les primes al risc de cada client i eficientem la gestió dels sinistres. Tot plegat ens farà sortir més enfortits de cara a aprofitar les oportunitats que portarà el canvi de cicle. La inflació de costos, tot i que mostra signes incipients de desacceleració, s'ha consolidat a nivells elevats i continua afectant els marges del conjunt del sector i, de manera transitòria, els resultats de Línia Directa. En tot cas, durant els sis primers mesos de l'any hem demostrat la nostra capacitat per créixer de manera rendible en ingressos i operar amb una eficiència cada vegada més gran”, ha declarat Patricia Ayuela, consellera delegada de Línia Directa.

LÍNIES DE NEGOCI

Per rams, els ingressos de Línia Directa en Autos van superar els 396 milions d'euros, un 3,4% més, i van encadenar sis trimestres consecutius de millora de la facturació, i la cartera de clients es va situar en 2,56 milions d'assegurats (-0,8%).

Per la seva banda, la línia de negoci de la Llar va créixer un 1,2% en el nombre de clients, fins als 746.000 assegurats, i va incrementar els ingressos per primes un 5%, fins als 75,3 milions d'euros.

Vivaz, la marca d'assegurances de Salut de Línia Directa Asseguradora, va registrar una millora de la facturació per primes del 5,1% i va accelerar el creixement al 7,5% al segon trimestre estanc, fins als 19,8 milions d'euros. Igualment, Vivaz va créixer un 1,6% en pòlisses de salut, fins als 108.000 assegurats.

DESPESES I EFICIÈNCIA OPERATIVA

Les despeses operatives brutes es van reduir un 4% interanual al semestre, i un 7% al segon trimestre. La companyia va tancar el juny amb una ràtio de despeses del 19,7% (-0,1 pp). Aquest indicador es va reduir al segon trimestre estanc fins al 18,3%, 3,9 pp. menys que el registrat al tancament de l'exercici 2022.

Línia Directa ha detallat que aquesta "positiva evolució" respon, d'una banda, a la disciplina recurrent en les despeses generals de la companyia i, de l'altra, als avenços en l'optimització i la digitalització de processos interns i serveis aconseguits pel grup arran del pla d'eficiència iniciat al passat exercici.

En aquest sentit, i entre altres iniciatives, l'entitat ha començat a aplicar intel·ligència artificial (IA) en operatives com l'obertura de sinistres.

La ràtio de sinistralitat del grup es va situar al 88,9% (+18,7 pp) i la ràtio combinada al 108,5% (+18,5 pp), a causa d'aquesta inflació persistent. A això s'hi afegeix l'increment del 8,5% del barem de lesions per a aquest exercici, que se suma a la pujada del 4,1% del 2022 i que ha generat una despesa més gran en indemnitzacions corporals per accidents de trànsit.

Últimas noticias