Línia Directa guanya 25,4 milions fins al juny i torna a repartir dividends

Anuncia un dividend de 0,013 euros, pagador l'1 d'agost

Per

Bolsamania | 24 jul, 2024

Línia Directa Asseguradora ha obtingut al primer semestre de l'exercici un benefici net de 25,4 milions d'euros, enfront del resultat net negatiu de 15,1 milions que va registrar durant el mateix període del 2023 "com a conseqüència de l'impacte de la conjuntura inflacionària", segons ha explicat en nota de premsa.

El benefici de l'entitat al segon trimestre estanc ha pujat fins als 15,3 milions, un 51,5% més que al primer.

La companyia ha destacat "un creixement robust i sostingut del benefici, impulsat per la forta millora del marge assegurador, i un bon exercici comercial, amb l'increment dels ingressos a totes les línies de negoci i la tornada al creixement en clients".

FORT MILLORA DEL RÀTIO COMBINAT

Aquesta trajectòria creixent del resultat s'explica principalment, segons l'empresa, "per l'excel·lent millora de la ràtio combinada, que s'ha reduït en 12,4 punts percentuals i se situa al 95,5% el 30 de juny".

A més, "el menor cost sinistral, la major eficiència i el creixement en ingressos van contribuir de manera simultània a aquesta destacada recuperació del marge assegurador".

En aquest sentit, la "ràtio de sinistralitat ha millorat de manera significativa al semestre, fins al 73,4% (-12,3 punts percentuals), gràcies al rigor en la subscripció del risc, les mesures de gestió sinistral preses, la moderació de la inflació dels costos de prestació, una freqüència continguda i l'absència d'atmosfèrics”.

A més, la companyia ha continuat millorant els seus nivells d'eficiència recolzant-se, d'una banda, en la digitalització creixent de la seva operativa i de la cartera. El 89% dels clients ja són digitals i l'entitat registra 2 milions d'interaccions digitals al mes, més del doble que les trucades telefòniques ateses.

TORNADA AL CREIXEMENT EN CLIENTS

La cartera d'assegurats del grup va arribar als 3,34 milions de clients. "Encara que aquesta xifra suposa un descens interanual del 2,4%, respecte al tancament del 2023 ha augmentat un 0,6%, xifra que equival a 19.275 nous assegurats. Tot això gràcies al bon ritme de les vendes, l'augment de la venda encreuada i la millora de les taxes de retenció", ha destacat la companyia.

La xifra total de primes emeses s'ha elevat al primer semestre a 503,9 milions d'euros, un 2,4% més. Per part seva, els ingressos d'assegurances, equivalents a la prima guanyada, han repuntat un 2,7%.

Per negocis, les primes de cotxes han augmentat un 1,6%, fins als 402,6 milions d'euros, mentre que els ingressos van pujar un 2,3%. Sl segon trimestre estanc la cartera es va situar en 2,46 milions d'assegurats.

La línia de negoci de la Llar reprèn també el camí de creixement en assegurats i arriba als 729.000 clients. La facturació en aquest ram ha mantingut un creixement sòlid, del 4,4% en primes emeses, a 78,6 milions i del 4,3% en ingressos d'assegurances.

Salut, amb una cartera de 117.000 assegurats (+8,4%), ha continuat accelerant el ritme de creixement. Les primes emeses han augmentat el semestre un 9,4% interanual, fins als 21,6 milions d'euros, i els ingressos d'assegurances, un 8,2%. Només al segon trimestre estanc, les primes emeses s'han incrementat un 11,1% i han encadenat quatre trimestres de creixement a l'alça.

TORNA AL DIVIDEND

El Consell d'Administració ha acordat la distribució en efectiu de 0,0138 euros bruts per acció com a primer dividend a compte dels resultats del 2024 per un import total de 15 milions d'euros, xifra que implica un pay out del 59% del benefici del primer semestre. L'abonament del dividend es farà efectiu el proper 1 d'agost.

En paraules de Patricia Ayuela, consellera delegada, tanquem la primera meitat de l'exercici amb uns resultats molt bons, amb una millora robusta dels nostres marges i beneficis, la tornada al creixement en clients i una posició de solvència molt sòlida. Aquestes xifres són fruit de l'execució decidida de la nostra estratègia i reflecteixen la fortalesa del nostre model. Però ambicionem més. Línia Directa té un enorme potencial de creixement, estem en el camí i la velocitat adequats i continuarem perseverant en el nostre pla per assolir els resultats que Línia Directa pot generar”.

Últimas noticias