JP Morgan dispara el seu benefici un 67% al segon trimestre i supera estimacions
Els ingressos de l'entitat han estat de 42.401 milions de dòlars
JP Morgan ha superat les previsions del mercat amb els resultats del segon trimestre. El banc novaiorquès ha disparat el seu benefici net un 67%, fins als 14.472 milions de dòlars durant el període finalitzat el juny de 2023 enfront dels 8.649 milions de dòlars de l'exercici anterior.
Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 4,75 dòlars per acció en comparació amb els 2,76 dòlars del mateix període de l'any previ i per sobre dels 4 dòlars per títol previstos pel consens.
L'entitat ha destacat que si se n'exclou l'impacte per l'adquisició de First Republic, l'increment dels guanys s'ha situat al 40% respecte al segon trimestre del 2022.
Després de la publicació d'aquest informe de guanys, JP Morgan puja al voltant d'un 3% al 'premarket' de Wall Street.
Els ingressos del banc al segon trimestre del 2023 també han estat millors del que s'ha estimat en situar-se en 42.401 milions de dòlars, un 34% superiors als del 2022 i per sobre dels 38.960 milions de dòlars que havia avançat el mercat. Sense incloure First Republic, l'increment és del 21%.
"Reportem un altre trimestre de resultats sòlids, generant un ROTCE del 23% després d'excloure un guany net després d'impostos de 1.800 milions de dòlars relacionats amb la transacció de First Republic, així com pèrdues discrecionals de valors d'inversió després d'impostos de 700 milions de dòlars", ha afirmat Jamie Dimon, conseller delegat i president de JP Morgan.
Dimon ha afegit que “fins i tot després de la transacció de First Republic, vam mantenir un índex de capital CET1 extraordinàriament fort del 13,8%. Si bé esperem canvis substancials de capital amb la finalització de Basilea III i canvis probables per venir per a la liquiditat bancària, manejarem qualsevol requisit nou com hem demostrat en el passat; no obstant això, advertim que els canvis reguladors importants probablement tindrien conseqüències al món real per als mercats i els usuaris finals”.
Per línies de negoci, la banca de consum ha augmentat el benefici net un 71% fins als 5.306 milions de dòlars, mentre que els ingressos van arribar als 17.233 milions de dòlars, un 37% més.
A la banca corporativa i d'inversió, el benefici ha estat de 4.092 milions de dòlars, un 10% superior al del segon trimestre del 2022. Els ingressos s'han incrementat només un 4%, fins als 12.519 milions de dòlars.
Pel que fa a la banca comercial, JP Morgan ha registrat un benefici de 1.208 milions de dòlars al tercer trimestre de l'exercici en curs, un 22% més que els 994 milions de dòlars de l'any anterior. Els ingressos, per part seva, s'han ubicat en 3.988 milions de dòlars, un creixement del 49%.
En relació amb la situació econòmica dels EUA, Dimon ha ressaltat que continua sent resistent, ja que els "consumidors segueixen gastant, encara que a ritme més lent", alhora que ha indicat que el mercat laboral "s'ha suavitzat una mica, però el creixement de l'ocupació continua sent sòlid".
"Dit això, encara hi ha riscos destacats, molts dels quals he descrit durant l'any passat. Els consumidors estan esgotant lentament les reserves d'efectiu, la inflació subjacent ha estat obstinadament alta (augmentant el risc que les taxes d'interès pugin i es mantinguin altes per més temps), mai s'ha produït un ajust quantitatiu d'aquesta escala, els dèficits fiscals són grans i la guerra a Ucraïna continua, que, a més de l'enorme crisi humanitària per als ucraïnesos, té grans efectes potencials a la geopolítica i la economia global", ha conclòs Dimon.