ING guanya 1.920 milions d'euros abans d'impostos al tercer trimestre

Va obtenir un benefici net de 3.832 milions d'euros durant els nou primers mesos del 2021

Per

Bolsamania | 04 nov, 2021

ING ha obtingut un benefici abans d'impostos al tercer trimestre de 1.920 milions d'euros (2.220 milions de dòlars) millor del que s'esperava, a causa del creixement de les comissions i de la millora dels marges dels préstecs comercials, així com de la reducció dels costos dels préstecs dubtosos.

Els analistes havien vist un benefici abans d'impostos de 1.800 milions d'euros, segons dades de Refinitiv. Al tercer trimestre del 2020, el benefici abans d'impostos va ser de 1.200 milions d'euros.

El banc holandès va obtenir un benefici net de 3.832 milions d'euros als nou primers mesos del 2021, xifra que representa una millora del 118,1% en comparació amb el resultat comptabilitzat pel 'banc taronja' al mateix període de l'any anterior.

Les comissions van créixer un 20%, fins als 882 milions d'euros, segons ING. Per ajudar a la rendibilitat, el marge d'interès net del banc va millorar fins a l'1,38% des de l'1,36% del mateix període de l'any anterior, mentre que la ràtio de costos sobre ingressos va millorar fins al 57,8% des del 61%.

ING va dir que les provisions per a préstecs incobrables van ser de només 39 milions d'euros, per sota dels nivells normals, ja que va poder revertir algunes provisions per a préstecs incobrables preses al mig de la pandèmia, ja que les economies van continuar recuperant-se començant als seus mercats clau.

ING va afegir 95.000 clients "primaris" durant el trimestre, és a dir, aquells que van comprar més d'un producte financer del banc, amb força a Alemanya i Polònia. En total, té 14,1 milions de clients d'aquest tipus.

El creixement dels préstecs bàsics va ser de 3.100 milions d'euros, amb un creixement de 4.700 milions d'euros als préstecs al consum, sobretot hipotecaris, i un resultat negatiu de 1.600 milions d'euros als préstecs de la banca majorista, ja que els prestadors comercials van reemborsar els préstecs contrets durant la pandèmia.

"A Alemanya, un nombre elevat de clients va contractar préstecs al consum aquest trimestre, gràcies a les millores en el procés de préstecs preaprovats per als clients existents", va dir ING.

"Vam veure un creixement continu dels préstecs a les hipoteques, mentre que la demanda de préstecs de les empreses es va veure influenciada pels efectes econòmics de la pandèmia de Covid", va afegir el CEO d'ING, Steven van Rijswijk, en un comunicat. "Tot i així, els nostres marges de préstecs comercials van ser lleugerament superiors i vam veure un fort creixement de les comissions als paquets de comptes, els productes d'inversió i els préstecs", va afegir.

Últimas noticias