Ibercaja guanya 280 milions d'euros entre el gener i el setembre, un 68,6% més

El marge d'interessos creix el 57,5% interanual, fins als 501 milions

Per

Bolsamania | 03 nov, 2023

Ibercaja ha anunciat aquest divendres els resultats dels nou primers mesos de l'any, període durant el qual ha aconseguit un benefici net de 280 milions d'euros, un 68,6% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. Es tracta del benefici net més gran que registra del gener al setembre des del 2015.

Segons ha explicat l'entitat, ha aconseguit aquest resultat per l'avenç de la productivitat i el dinamisme comercial, així com per l'optimització de l'estructura de costos. També ha destacat la contribució de l'”estratègia de diversificació dels recursos dels clients cap a productes de més valor afegit” com els fons d'inversió, plans de pensions i assegurances d'estalvi-vida, que ja representen el 51,8% del total d'aquests recursos.

A més, detalla, la pujada dels tipus d'interès que es produeix a l'últim any i mig "ha possibilitat l'increment del marge d'interessos fins als 501 milions d'euros, un 57,5% interanual més". D'aquesta manera, els ingressos recurrents del banc creixen un 31,3%, fins als 912 milions d'euros.

"Amb aquest augment dels ingressos recurrents i unes despeses contingudes, Ibercaja ha incrementat un 48,0% el benefici abans de provisions enfront dels nou primers mesos de l'any passat, arribant als 441 milions d'euros", detallen des d'Ibercaja. Concretament, les provisions van augmentar un 31% fins als 111 milions d'euros.

La rendibilitat de la cartera de crèdit arriba al 3,4% al tercer trimestre de l'any, dada que apunten que "continuarà millorant als propers mesos per la progressiva repreciació de les hipoteques". D'altra banda, l'estratègia d'Ibercaja de diversificació de l'estalvi dels clients cap a la gestió d'actius i assegurances de vida permet mantenir nivells continguts del cost de l'estalvi minorista. Amb això, el marge de clients se situa al 3,1% al tercer trimestre de l'any, fet que implica una millora de 172 punts bàsics en termes interanuals. Les comissions netes dels primers nou mesos, 331 milions d'euros, són estables respecte al mateix període de l'any anterior (+0,2% interanual).

Així mateix, l'entitat ha destacat que, a tres mesos de concloure el Pla Estratègic Desafiament 2023, ha aconseguit superar "àmpliament" els objectius establerts de rendibilitat, amb un ROT ajustat de l'11,0%; solvència, amb una ràtio CET1 Fully Loaded del 12,9%; i qualitat de l'actiu, amb una ràtio NPA de 2,9%. A més, Ibercaja manté una "elevada" ràtio de liquiditat LCR del 199%.

D'altra banda, el banc espanyol ha indicat que els recursos de clients d'Ibercaja han crescut durant aquests nou mesos del 2023 un 0,6%, fins als 69.416 milions d'euros. Això s'ha degut, principalment, a l'"excel·lent" comportament de la gestió d'actius i assegurances de vida, que escalen durant el període fins als 4.341 milions d'euros, un 13,7% més des del començament d'any, i el saldo del qual ja representa el 51,8% del total dels recursos de clients.

"El banc continua focalitzat en la diversificació dels recursos dels seus clients cap a productes d'estalvi amb més valor afegit, que n'augmenten la vinculació i els nivells de satisfacció. En un nou entorn de tipus d'interès més elevats, (…) el banc ha aconseguit, fins a finals de setembre, xifres històriques en aportacions netes a productes de gestió d'actius i assegurances de vida, 3.870 milions d'euros, xifra que equival al conjunt d'aportacions registrades als últims tres anys", afegeixen des d'Ibercaja.

En aquest sentit, la companyia ha destacat que la captació de fons d'inversió d'Ibercaja ha estat de 2.947 milions d'euros entre el gener i el setembre, un 17,4% del total de les aportacions del sistema. "El diferencial dinamisme ha permès al banc sumar 60 punts bàsics de quota de mercat durant l'any, fins al rècord històric del 6,5%, constituint una nova fita. La tasca d'assessorament realitzada per la xarxa d'oficines d'Ibercaja, unida a una oferta continuada de nous productes adaptats a les necessitats dels clients han estat determinants per a la consecució d'aquest extraordinari resultat”, afegeixen.

Últimas noticias