IAG redueix les pèrdues fins als 452 milions d'euros al tercer trimestre

El conseller delegat, Luis Gallego, s'ha mostrat optimista amb vista al futur

Per

Bolsamania | 05 nov, 2021

L'aerolínia International Airlines Group (IAG), matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, ha reduït la pèrdua operativa al tercer trimestre fins als 452 milions d'euros, davant les pèrdues de 1.923 milions registrades al tercer trimestre del 2020.

La pèrdua de les operacions del gener al setembre va ser de 2.487 milions d'euros, davant de les pèrdues de 5.975 milions registrades els primers nou mesos de l'any passat.

Als preus actuals del combustible i tipus de canvi, IAG estima que la pèrdua de les operacions del 2021 abans de partides excepcionals se situï en aproximadament 3.000 milions d'euros.

"S'espera que la capacitat del quart trimestre, mesurada en AKOs (seients/quilòmetre oferts), sigui aproximadament el 60% del 2019, percentatge que resultarà en una capacitat del 2021 del 37% del nivell del 2019", ha explicat l'aerolínia.

LUIS GALLEGO ES MOSTRA OPTIMISTA

Luis Gallego, conseller delegat del grup, s'ha mostrat optimista i ha destacat que “hi ha una recuperació significativa en marxa i tots els equips de les aerolínies del Grup estan fent un gran esforç per aprofitar cada oportunitat”.

El directiu ha afegit que "continuem capitalitzant l'increment en les reserves que es produeix quan s'eliminen les restriccions de viatge. Totes les nostres aerolínies han millorat el seu rendiment i la pèrdua de les operacions del Grup s'ha reduït en més de la meitat en comparació amb els trimestres anteriors".

"El tercer trimestre", ha remarcat, "i, per primera vegada des de l'inici de la pandèmia, el nostre flux de caixa de les operacions va ser positiu, i la nostra posició de liquiditat ha arribat als 12.100 milions d'euros proforma a finals d'octubre, el nivell més alt registrat fins ara".

Gallego també ha subratllat "la reobertura completa del corredor entre Europa i l'Atlàntic Nord que es produirà dilluns que ve i que ha suposat un moment crucial per a la nostra indústria. British Airways està operant a més destinacions als Estats Units que qualsevol altra aerolínia transatlàntica i estem encantats que els nostres clients puguin tornar a volar”.

Finalment, ha comentat que "el trànsit de llarg radi ha estat determinant per impulsar els ingressos i, de cara a la temporada 'hivern, hem vist que les reserves s´estan recuperant més ràpidament en aquest segment que en els vols de curt radi. El segment de vacances premium està tenint un sòlid exercici tant a Iberia com a British Airways i hi ha indicis d'una recuperació en els viatges de negocis”.

Així, ha anticipat que “a curt termini, el nostre objectiu és estar preparats per operar la màxima capacitat possible i perquè IAG pugui tornar a ser rendible el 2022”.

Últimas noticias