HSBC registra un augment del benefici del 76% i anuncia una recompra d'accions

El benefici s'ha situat àmpliament per sobre del previst pel consens

Per

Bolsamania | 25 oct, 2021

HSBC ha presentat aquest dilluns uns beneficis del tercer trimestre que han superat àmpliament les expectatives i ha anunciat plans de recompra d'accions per valor de 2.000 milions de dòlars.

El benefici abans d'impostos del banc durant el tercer trimestre es va disparar un 75,8% respecte a l'any anterior, fins als 5.400 milions de dòlars. Les estimacions dels analistes recopilades pel banc esperaven un augment del 22,8% en el benefici abans d'impostos, fins als 3.776 milions de dòlars.

HSBC ha dit que va alliberar al voltant de 700 milions de dòlars d'efectiu que s'havia reservat prèviament per preparar-se per un augment de les pèrdues de préstecs, ja que l'economia mundial es va veure afectada per la pandèmia de la Covid-19. Això va contribuir a la millora dels beneficis, mentre que totes les regions en què opera el banc van ser rendibles durant el trimestre, ha apuntat.

"Encara que mantenim una perspectiva prudent sobre l'entorn de risc extern, creiem que els mínims dels últims trimestres s'han quedat enrere", ha declarat Noel Quinn, conseller delegat de l'entitat.

Mentrestant, els ingressos declarats al tercer trimestre van ser de 12.000 milions de dòlars, un 0,7% més que fa un any. Les estimacions dels analistes recopilades per HSBC apuntaven a un augment dels ingressos del 3,1% respecte a l'any anterior, fins als 12.300 milions de dòlars.

El marge d'interès net, que mesura la rendibilitat dels préstecs, va ser de l'1,19%, enfront de l'1,2% del segon trimestre. La ràtio de capital ordinari de nivell 1 -que mesura el capital del banc en relació amb els seus actius- va ser del 15,9%, enfront del 15,6% del segon trimestre.

Últimas noticias