Grenergy dispara el seu benefici fins als 74 milions de gener a setembre

Per l'augment de vendes d'energia i desinversions d'actius

Per

Bolsamania | 16 nov, 2023

Grenergy Renovables ha presentat un benefici net de 74 milions d'euros als nou primers mesos, després de guanyar 69,6 milions al tercer trimestre de l'any. La companyia explica que "arriba a aquesta xifra rècord gràcies a l'increment de la producció i les vendes d'energia, juntament amb les desinversions d'actius escomeses, principalment, en el marc del Projecte Valkyria".

Per part seva, els ingressos han augmentat un 105% fins al setembre, situant-se als 351 milions d'euros, després d'augmentar un 95% al tercer trimestre, fins als 125,4 milions.

A més, el benefici brut d'explotació, Ebitda, ha pujat fins als 80,6 milions des dels 7,1 milions durant els nou primers mesos del 2022, després d'augmentar un 276% durant el trimestre, fins als 102,2 milions.

Sobre les vendes d'actius, Grenergy ha explicat que, de gener a setembre, ha venut el parc fotovoltaic de Belinchón per 173,5 milions d'euros, dos actius fotovoltaics a Allianz Capital Partners per 270,6 milions d'euros i tres parcs solars a Xile per 41,3 milions d'euros.

En relació amb la generació d'energia més gran, Grenergy "ha augmentat la producció d'energia un 26%, fins a superar els 980 GWh. Aquesta producció més gran, afavorida per l'entrada en operació de nova capacitat, s'uneix a l'increment dels preus i a un nombre més gran total d'hores solars".

David Ruiz de Andrés, conseller delegat de Grenergy i màxim accionista, ha comentat que “hem duplicat els nostres ingressos, cosa que posa de manifest l'acceleració i exponencialitat del projecte”. A més, ha anticipat que “en el proper Capital Markets Day, aquest 21 de novembre, actualitzarem els objectius estratègics de la companyia”.

VALORACIÓ DE RENTA 4

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar Grenergy, amb una valoració de 30,22 euros, consideren "positius" els resultats, que han reflectit la venda d'actius i han reduït de manera substancial el palanquejament i han millorat les xifres operatives.

"La presentació de resultats era un dels catalitzadors que presentava el valor a curt termini". I recorden que el valor s'ha revaloritzat un 40% en poc més d'un mes, per la qual cosa no descarten que, "malgrat els molt bons resultats, la cotització els podria haver descomptat ja".

Últimas noticias