Grenergy augmenta un 15% el benefici fins al març i duplica vendes i EBITDA

La cartera de projectes passa dels 12,5 GW eòlics i solars als 14 GW actuals

Per

Bolsamania | 24 mai, 2023

Grenergy va tancar el primer trimestre de l'any amb un benefici de 4,9 milions d'euros, un 15% superior al del període de fa un any. La companyia renovable va duplicar durant el període els seus ingressos fins als 96 milions d'euros (+105%) i l'EBITDA fins als 14,3 milions (+94%).

L'empresa ha explicat que aquests resultats estan marcats per la venda de dos parcs solars a Xile d'una potència de 21,6 MW i per l'"aposta decidida" pels contractes de compravenda d'energia a llarg termini (PPA), cosa que li ha permès esquivar l'impacte de la caiguda de preus de l'energia als comptes. Grenergy ja té signats 1,4 GW d'aquests acords a Espanya i Xile, que es tradueixen en 2.000 milions d'euros d'ingressos contractats a nivell de grup. A més, té 1,5 GW més en negociació.

Grenergy ha indicat que l'entrada en funcionament de nous projectes i la recurrent rotació d'actius que duu a terme aclareix l'horitzó de finançament per a aquest exercici i per al 2024 següent, evitant així la necessitat d'acudir a un altre tipus d'operacions.

EVOLUCIÓ DE LA PIPELINE

La cartera de projectes de Grenergy va passar el primer trimestre dels 12,5 GW eòlics i solars als 14 GW actuals, dels quals 1,8 GW ja estan en operació o en construcció.

La companyia ha assenyalat que aquest impuls ha estat especialment significatiu a la cartera d'emmagatzematge, on ha fet el salt des dels 7,7 GWh fins als gairebé 10 GWh de l'actualitat.

El mercat de Llatinoamèrica, amb Xile al capdavant, lidera aquest segment de les bateries amb 4 GWh. Els segueixen els EUA, amb 3 GWh, i Europa, amb 2,8 GWh. Tots tres completen la seva cartera solar i eòlica amb 4,8 GW, 4,4 GW i 4,0 GW, respectivament.

Últimas noticias