Ence va obtenir un benefici de 247 milions el 2022 enfront de les pèrdues d'un any abans

El quart trimestre de l'exercici, el benefici net del grup va pujar fins als 180 milions d'euros

Per

Bolsamania | 28 feb, 2023

Ence Energía i Celulosa va obtenir un benefici net consolidat de 247 milions d'euros el 2022, enfront de les pèrdues de 190 milions registrades durant l'exercici anterior. Mentrestant, al quart trimestre, el benefici net del grup va pujar fins als 180 milions d'euros.

La companyia recorda les sentències dictades el 7 de febrer passat pel Tribunal Suprem, que van confirmar la validesa de la pròrroga de la concessió de la biofàbrica de la companyia a Pontevedra fins a l'any 2073. Després de conèixer el sentit de les sentències esmentades, el grup ha revertit 169 milions dels deterioraments i provisions registrats en el negoci de Cel·lulosa als estats financers del 2021 (com a resultat de les sentències de l'Audiència Nacional, dictades aquest any).

A més, Ence destaca en un comunicat que “els forts preus de la cel·lulosa i els bons resultats operatius també van impulsar el benefici de la companyia”. A més, els preus i la millora del tipus de canvi van impulsar el marge operatiu del negoci, mitigant l'efecte de la suspensió d'activitat a Pontevedra i compensant la inflació en el cost de les primeres matèries.

D'aquesta manera, el resultat operatiu del negoci de Cel·lulosa va assolir els 27 milions d'euros al quart trimestre i es va elevar fins als 138 milions d'euros el conjunt del 2022. D'altra banda, el resultat operatiu del negoci d'Energia Renovable va assolir els 13 milions d'euros al quart trimestre i eleva l'acumulat de l'any fins als 110 milions d'euros.

PAGARÀ DIVIDENT EL 16 DE MARÇ

D'altra banda, el Consell d'Administració d'Ence ha acordat la distribució d'un quart dividend excepcional, a compte del resultat de l'exercici 2022, de 0,29 euros per acció, en efectiu, xifra que suposa un import brut aproximat de 70.304.523 euros (tenint en compte les accions en circulació), i que se suma als 67 millones distribuïts durant l'exercici.

El pagament del dividend a compte s'efectuarà a través de Banc Santander el proper 16 de març. Pel que fa als dies que cal tenir en compte, es fixa el 13 de març com la darrera data de contractació en què les accions de la societat es negocien amb dret a rebre el dividend. El 14 de març serà la data a partir de la qual les accions negociaran sense dret a percebre el dividend. Finalment, 15 de març és el dia en què es determinen els titulars inscrits que poden exigir a la societat la prestació a favor seu.

Últimas noticias