El benefici net de Siemens Energy arriba als 1.582 milions i Gamesa redueix pèrdues

La companyia ja va avançar el resultat del primer trimestre fiscal a finals de gener

Per

Bolsamania | 07 feb, 2024

Siemens Energy ha presentat aquest dimecres els resultats del primer trimestre del seu any fiscal 2024 (de l'1 d'octubre al 31 de desembre del 2023), i ha confirmat les xifres que ja va avançar al mercat a finals de gener. La companyia ha aconseguit un benefici de 1.878 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 384 milions del mateix període de l'any anterior, però a causa de les partides especials el benefici net va ser de 1.582 milions, enfront de les pèrdues de 598 milions. Cal destacar que Siemens Gamesa ha aconseguit retallar les pèrdues en aquests tres mesos.

Les comandes de Siemens Energy s'han elevat un 23,9% en termes comparables (excloent-ne la conversió de divises i els efectes de cartera) durant el període, fins als 15.381 milions d'euros, mentre que els ingressos han crescut un 12,6% en termes comparables al primer trimestre fiscal, fins als 7.649 milions. Sobre els ingressos, la companyia explica que "si bé tots els segments van contribuir al creixement, l'augment va ser particularment fort a Grid Technologies".

"El sòlid primer trimestre és encoratjador, en part també a causa dels canvis als projectes, que són normals a l'enginyeria de plantes, especialment amb la dinàmica del mercat que estem veient actualment. Per això el nostre enfocament segueix sent resoldre els problemes de qualitat al nostre negoci d'energia eòlica terrestre i aprofitar al màxim el potencial de creixement per a la resta de l'empresa”, ha dit Christian Bruch, president i director executiu de Siemens Energy.

La companyia ressalta que en aquests tres mesos el desenvolupament empresarial s'ha vist recolzat per les “contínues tendències favorables del mercat energètic”. Així, explica, "amb un fort desenvolupament de comandes, en particular Grid Technologies i Transformation of Industry van poder aprofitar aquestes condicions favorables, cosa que va portar a les comandes més altes en un trimestre fins ara".

També va destacar que el flux de caixa lliure abans d'impostos va ser negatiu, amb 283 milions d'euros (enfront dels 58 milions negatius del mateix període de l'any anterior). "La disminució es va deure principalment a Siemens Gamesa, que va patir una elevada sortida d'efectiu a causa d'una pèrdua i d'una acumulació de capital de treball net operatiu en un trimestre feble estacional", apunta Siemens Energy. El seu acompliment, ha afegit, "va compensar amb escreix les contribucions positives de tots els altres segments".

Pel que fa a la venda de la participació a Siemens Limited (Índia), la companyia va registrar una entrada d'efectiu de gairebé 2.100 milions d'euros "que no es reflecteix en el flux de caixa lliure abans d'impostos, però que contribueix a l'efectiu net ajustat", indica.

Així mateix, Siemens Energy ha aprofitat per confirmar les perspectives, prèviament comunicades també, per a tot l'any fiscal. "Esperem un creixement d'ingressos comparables en un rang del 3% al 7% i un marge de benefici abans d'extraordinaris entre un 2% negatiu i un 1% positiu".

També projecten uns "ingressos nets de fins als 1.000 milions d'euros, incloent-hi els impactes de les alienacions i l'acceleració de la transformació de la cartera", i auguren que el flux de caixa lliure serà negatiu abans d'impostos, al voltant de 1.000 milions d'euros euros. A més, a Siemens Energy esperen uns "ingressos positius entre 2.500 i 3.000 milions d'euros procedents de les alienacions i l'acceleració de la transformació de la cartera".

SIEMENS GAMESA

Sobre la divisió d'eòlica terrestre, Siemens Energy ha confirmat una reducció de les pèrdues en un 47,2%, en passar de 823 milions al primer trimestre fiscal de l'any anterior a un resultat negatiu de 434 milions al mateix període d'aquest exercici. Les pèrdues abans de partides especials han estat de 426 milions, un 43,8% menys. "Va millorar notablement en comparació amb el trimestre de l'any anterior", defensa la companyia.

Les comandes a Siemens Gamesa han caigut un 0,9% en aquests tres mesos, fins als 1.565 milions d'euros. "Els negocis offshore i de serveis van reportar augments clars i significatius, respectivament, mentre que les comandes onshore es van reduir a més de la meitat, en gran part a causa d'una interrupció temporal de les activitats de vendes per a les turbines terrestres 4.X i 5.X", ha detallat la companyia en un comunicat, en què remarca que "el creixement a les regions d'Àsia, Austràlia i EMEA va compensar una forta caiguda a les Amèriques".

En canvi, els ingressos s'han elevat un 4,8%, fins als 2.043 milions, "a causa de més ingressos per serveis que van compensar amb escreix una disminució en els negocis onshore i offshore".

Per a aquest exercici fiscal, Siemens Energy espera que Gamesa suposi "un creixement d'ingressos comparable del 0% al 4% positiu i un benefici abans d'extraordinaris negatiu al voltant de 2.000 milions d'euros".

Últimas noticias