El benefici d'Acerinox cau un 57% al segon trimestre per la vaga a Europa

L'impacte n l'EBITDA d'Acerinox Europa derivat de la vaga ha estat de -28 milions

Per

Bolsamania | 24 jul, 2024

Actualitzat : 13:12

El benefici net d'Acerinox al segon trimestre ha estat de 62 milions d'euros, xifra que suposa una disminució del 57% enfront del que s'ha obtingut durant el mateix període del 2023, tot i que és un 17% superior al del primer trimestre del 2024.

L'EBITDA durant el trimestre ha baixat un 47% respecte a l'any passat (encara que ha augmentat un 13% enfront del primer trimestre). L'impacte en l'EBITDA d'Acerinox Europa derivat de la vaga ha estat de -28 milions d'euros al segon trimestre. El marge de vendes s'ha situat al 10% (7% al primer trimestre).

La companyia ha indicat que els resultats han millorat al segon trimestre respecte als del primer gràcies a la pujada dels marges a North American Stainless i la solidesa de la divisió d'aliatges d'alt rendiment. D'altra banda, estan penalitzats pels efectes de la vaga a Acerinox Europa.

Al primer semestre, l'EBITDA es va situar en 236 milions d'euros. L'impacte de la vaga a l'EBITDA d'Acerinox Europa ha estat de -43 milions d'euros.

En paraules del conseller delegat del grup, Bernardo Velázquez, “la solidesa de la nostra filial nord-americana, North American Stainless, i de la divisió d'aliatges d'alt rendiment, ha permès a Acerinox millorar l'EBITDA del segon trimestre respecte a l'anterior, malgrat de les complicades condicions de mercat dels acers inoxidables i la vaga de gairebé cinc mesos a Acerinox Europa”.

El flux de caixa operatiu del segon trimestre ha estat de 77 milions d'euros. Durant el trimestre, el capital circulant d'explotació s'ha reduït en 21 milions d'euros. Per part seva, s'ha produït el pagament d'impostos per valor de 72 milions d'euros.

El deute financer net el 30 de juny, 191 milions d'euros, s'ha reduït en 43 milions d'euros respecte al 31 de març del 2024.

Últimas noticias