Delta cau: guanya menys del que s'esperava i preveu "agitació" per les eleccions dels EUA

Preveu incrementar el benefici al quart trimestre gràcies a les vacances de final d'any

Per

Bolsamania | 10 oct, 2024

Delta Air Lines cau un 3% a Wall Street en no superar les estimacions del mercat amb els seus resultats del tercer trimestre del 2024. A més, l'aerolínia ha advertit que preveu "una mica d'agitació" als mesos vinents per les eleccions dels EUA. Amb tot, confia a elevar el benefici en el tram final de l'any gràcies a les vacances de Nadal.

La companyia amb seu a Atlanta ha obtingut un benefici net de 1.272 milions de dòlars, un 15% més que els 1.108 milions de dòlars del mateix període anterior. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) d'1,50 dòlars, lleugerament per sota dels 1,52 dòlars previstos pel consens.

Els ingressos, per part seva, s'han situat als 14.590 milions de dòlars ajustats, també per sota de les expectatives de 14.670 milions de dòlars. En aquest sentit, Delta ha explicat que la interrupció provocada per CrowdStrike li ha generat un impacte de 380 milions de dòlars.

Una actualització de programari realitzada al juliol per l'empresa mundial de ciberseguretat CrowdStrike va desencadenar problemes als sistemes dels clients de Microsoft, entre ells moltes aerolínies com Delta.

Els ingressos unitaris totals ajustats (TRASM) han baixat un 3,6% en comparació amb el 2023, incloent-hi un impacte d'1,1 punts per aquesta interrupció. Al mes de setembre, el creixement dels ingressos unitaris nacionals i transatlàntics ha estat positiu.

"Gràcies al treball excepcional de tot l'equip de Delta, seguim liderant la indústria a nivell operatiu i financer, amb un marge operatiu de dos dígits i una generació de flux de caixa lliure de gairebé 3.000 milions de dòlars des del començament d'any. En reconeixement als esforços excel·lents dels nostres treballadors aquest any, hem acumulat gairebé 1.000 milions de dòlars de participació en els guanys per al proper pagament del febrer”, ha assenyalat Ed Bastian, director executiu de Delta.

"Amb un context de millora a la indústria i una forta demanda de viatges a Delta, estem posicionats per acabar l'any amb força. Esperem que els nostres guanys abans d'impostos del trimestre de desembre creixin un 30% respecte a l'any passat fins als 1.400 milions de dòlars, cosa que marcaria un dels quarts trimestres més rendibles de la nostra història", ha afegit.

Així, Delta preveu guanys ajustats per al quart trimestre d'1,60 a 1,85 dòlars per acció, en comparació amb les estimacions de Wall Street d'1,71 dòlars, segons LSEG, i per sobre dels 1,28 dòlars ajustats per acció que va reportar un any abans.

Així mateix, estima que els ingressos augmentin entre un 2% i un 4% respecte a l'any anterior, tot i que l'aerolínia ha advertit que espera un impacte d'1 punt en els ingressos a causa d'una menor demanda abans i després de les eleccions presidencials dels Estats Units del 5 de novembre.

"Anticipem veure una mica d'agitació al voltant de les eleccions, cosa que hem vist en eleccions nacionals passades", ha afirmat Ed Bastian en una entrevista recollida per CNBC. "Crec que els consumidors es prendran una mica de pausa a l'hora de prendre decisions d'inversió, ja siguin discrecionals o d'un altre tipus. Crec que també sentireu altres indústries parlar-ne", ha conclòs.

Últimas noticias