Credit Suisse guanya un 20% menys, fins als 434 milions de francs suïssos al tercer trimestre

Els ingressos es van veure afectats per "importants càrrecs per litigis" de 564 milions de francs suïssos

Per

Bolsamania | 04 nov, 2021

09:15 20/09/24

  • 0,82
  • 0,00%0,82
  • Max: 0,82
  • Min: 0,82
  • Volume: 0
  • MM 200 : -

Credit Suisse ha guanyat 434 milions de francs suïssos al tercer trimestre, per sobre de les estimacions dels analistes de 333,8 milions de francs suïssos, segons dades de Refinitiv. Tot i això, els resultats del tercer trimestre es van reduir en més d'un 20% respecte a l'any anterior. Els comptes de l'entitat del juliol al setembre s'han vist afectats pels càrrecs relacionats amb les acusacions de corrupció a Moçambic i altres assumptes legals.

El banc suís ha dit que els ingressos es van veure afectats per "importants càrrecs per litigis" de 564 milions de francs suïssos, incloent-hi 214 milions de francs suïssos relacionats amb el seu acord sobre l'"assumpte de Moçambic" i "provisions per a litigis en relació amb alguns altres assumptes heretats".

Credit Suisse ha estat multat pels reguladors mundials arran d'un escàndol de corrupció relacionat amb la indústria pesquera de la tonyina a Moçambic.

A més, els ingressos van augmentar fins als 5.400 milions de francs suïssos, davant dels 5.200 milions de francs suïssos de fa un any. La ràtio CET 1, que mesura la solvència del banc, va ser del 14,4%, davant del 13% de fa un any.

El banc ha dit que els resultats es van veure impulsats per la divisió de gestió de patrimonis. Els ingressos nets d'aquesta unitat van augmentar el 3%, fins als 3.300 milions de francs suïssos, i els actius gestionats van augmentar el 9%, fins als 843.000 milions de francs suïssos.

"Els negocis de gestió de patrimonis van tornar a tenir nous actius nets robustos i més ingressos per transaccions de forma seqüencial, mentre que les comissions i honoraris recurrents i els volums de negoci dels clients van demostrar un fort impuls interanual", va dir el banc al seu comunicat de resultats de dijous.

Els ingressos de la divisió de banca d'inversió de Credit Suisse van augmentar un 10%, fins als 2.500 milions de francs suïssos. Les accions del banc suís han baixat un 12% des del començament d'any.

Últimas noticias