Credit Agricole guanya un 43,5% més al tercer trimestre, fins als 1.400 milions d'euros

La unitat de mercats de capitals es queda enrere

Per

Bolsamania | 10 nov, 2021

CREDIT AGRICOLE

16:51 04/10/24

  • 13,67
  • 1,41%0,19
  • Max: 13,72
  • Min: 13,48
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,20

El benefici del tercer trimestre de Credit Agricole, publicat aquest dimecres, ha superat les expectatives a causa de la reducció de les provisions per a préstecs incobrables relacionades amb la pandèmia i l'augment dels ingressos a la banca detallista, cosa que va compensar la debilitat dels ingressos als mercats de capitals i les assegurances.

El segon prestador cotitzat més gran de França ha dit que els ingressos nets van augmentar un 43,5% al tercer trimestre, fins als 1.400 milions d'euros, superant la previsió mitjana de 1.230 milions d'euros en una enquesta d'analistes recopilada per Refinitiv i Reuters .

Els ingressos van augmentar un 7,4%, fins als 5.530 milions d'euros, per sobre dels 5.460 milions d'euros previstos pels analistes, mentre que el cost del risc –que reflecteix les provisions contra els préstecs incobrables– va caure un 56,1%.

Philippe Brassac, conseller delegat de Credit Agricole, va confirmar que l'entitat està en camí de complir els seus objectius per al 2022, incloent-hi un benefici net de 5.000 milions d'euros.

"No hi ha cap raó per canviar el nostre objectiu", ha dit Brassac als periodistes.

Al sector de la banca detallista, els ingressos van augmentar un 5,1% a França i un 32,6% a Itàlia, on el prestador va adquirir l'entitat local Creval a principis d'aquest any.

Tot i això, Credit Agricole va quedar endarrerit davant dels seus rivals en banca corporativa i d'inversió (CIB), ja que està menys exposat al mercat de derivats de renda variable i no es va beneficiar del repunt de la negociació d'accions durant el trimestre.

Els ingressos van baixar un 3,7% al negoci de CIB. Això es compara amb un augment del 16,1% als ingressos de CIB a Societe Generale i un augment del 6,4% a BNP Paribas.

Brassac ha deixat clar que el banc no canviarà la seva estratègia a l'àmbit de la banca d'inversió per apostar pel que ha anomenat una oportunitat a curt termini, ja que la crisi de COVID-19 encara no s'ha acabat.

Els analistes de JP Morgan han assenyalat que els ingressos en assegurances i mercats de capitals van estar per sota de les expectatives dels analistes, però van ser superiors a les activitats de finançament, la banca minorista francesa i la gestió d'actius.

Últimas noticias