Boeing cau després de registrar unes pèrdues rècord d'11.900 milions el 2020
Els seus comptes s'han vist afectats per la immobilització del 737 Max i per la Covid
Boeing pateix caigudes properes al 5% en borsa aquest dimecres després d'haver presentat resultats. El fabricant d'avions nord-americà ha reportat unes pèrdues netes rècord el 2020, d'11.873 milions de dòlars, com a conseqüència de la immobilització dels seus aparells 737 Max i també per la pandèmia de la Covid-19.
Segons ha explicat la companyia, aquestes xifres es tradueixen en una pèrdua de 15,25 dòlars per acció. A més, ha concretat que els resultats de l'exercici es van empitjorar després que retardés el debut del seu avió 777X fins a finals de 2023, assumint un càrrec de 6.500 milions de dòlars durant el quart trimestre contra aquest programa de fusellatge ample, ja que la pandèmia de coronavirus ha afectat molt la demanda.
Respecte a les dades del quart trimestre del 2020, Boeing ha confirmat uns ingressos de 15.300 milions de dòlars, xifra que representa un 15% menys respecte al mateix període de l'exercici precedent. Durant els tres últims mesos, a més, la pèrdua neta de la companyia es va ampliar a 8.400 milions de dòlars, des dels 1.010 milions registrat durant el quart trimestre del 2019.
Boeing també ha confirmat que els lliuraments d'avions van caure al nivell més baix en dècades i les cancel·lacions van aconseguir una xifra rècord l'any passat per la prolongació de la immobilització dels seus 737 Max, després de dos accidents mortals, i la caiguda de la demanda de viatges per la pandèmia.
"El 2020 ha estat un any de profunds trastorns socials i mundials que van limitar significativament la nostra indústria. El profund impacte de la pandèmia en els viatges aeris comercials, juntament amb la immobilització del 737 Max, ha posat en dubte els nostres resultats", ha dit el conseller delegat Dave Calhoun en un comunicat.
Els ingressos de la unitat d'avions comercials van caure un 37% durant el quart trimestre respecte a l'any anterior, fins als 4.730 milions de dòlars, però vendes de la seva cada vegada més important negoci de defensa, espai i seguretat van ajudar a compensar part d'aquesta debilitat, augmentant un 14% durant el quart trimestre fins als 6.780 milions de dòlars.