AstraZeneca gana un 29% menys i avisa que el seu creixement depèn del coronavirus
El fabricant de medicaments ha presentat uns resultats per sota de l'esperat
AstraZeneca va guanyar en l'últim trimestre de l'any passat 1.550 milions de dòlars, la qual cosa suposa un 29% menys. Una xifra que ha decebut al mercat, que esperava que registrés 1.800 milions. La fabricant de medicaments ha avisat que les perspectives de creixement per a enguany depenen de l'evolució del coronavirus. Les seves accions es deixen aquest divendres al voltant d'un 1%.
Les perspectives actuals suposen que l'epidèmia durarà uns mesos, però la companyia va dir que està monitorant de prop el virus i proporcionarà una actualització durant els resultats del primer trimestre de 2020. La Xina és un important impulsor de guanys per al negoci de AstraZeneca, amb ingressos trimestrals que van augmentar un 25% en el quart trimestre de 2019, fins als 1.190 milions de dòlars.
Per part seva, segons els resultats publicats aquest divendres, els ingressos totals van augmentar un 3,9%, fins als 6.660 milions de dòlars, també per sota de les expectatives dels analistes de 6.730 milions.
Quant al dividend, la companyia assegura que no sofrirà canvis respecte a l'any anterior i se situarà en 1,9 dòlars per acció.
"L'any passat va ser bo per a AstraZeneca, ja que va augmentar dues vegades l'orientació de vendes. Aquest impuls positiu de guanys ha portat a un exercici bastant decent de resultats anuals que destaquen el seu progrés, inclosa l'aprovació reguladora de diversos medicaments nous", assenyalen des de AJ Bell. No obstant això, creu que, "desafortunadament, el coronavirus amenaça amb interrompre els guanys a la Xina, un dels seus mercats clau".
Els analistes consideren que ara "el correcte" és "ser cautelós i assumir que hi haurà un impacte en els guanys". A més, "AstraZeneca hauria de poder resistir qualsevol tempesta relacionada amb el coronavirus. Potser un tema més preocupant en l'horitzó és la ira política dels EUA pel preu dels medicaments. És probable que tals pressions s'intensifiquin a mesura que la campanya electoral presidencial s'acceleri. La indústria farmacèutica sembla un objectiu fàcil quan els polítics intenten trobar maneres d'obtenir vots. Baixar els preus dels medicaments seria vist com una gran victòria als ulls del públic", conclouen.