Alphabet millora previsions, però no convenç amb les vendes publicitàries de Google

Van augmentar a un ritme de l'11%, per sota del 13% registrat al trimestre anterior

Per

Bolsamania | 24 jul, 2024

Alphabet, la matriu de Google, ha presentat aquest dimarts els resultats corresponents al segon trimestre de l'any, en què ha obtingut un benefici de 23.619 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 28,5% en comparació amb els 18.368 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. A més, la companyia ha anunciat el pagament d'un dividend de 0,20 dòlars per títol.

El benefici per acció (BPA) d'1,89 dòlars, per sobre dels 1,44 dòlars per títol del segon trimestre del 2023 i també de les previsions de consens, que apuntaven a un BPA d'1,84 dòlars.

La companyia també ha superat les expectatives amb la xifra d'ingressos, que s'ha ubicat en 84.742 milions després de registrar una pujada interanual del 14%, mentre que el consens esperava que fos de 84.190 milions. Per part seva, el benefici operatiu ha crescut fins als 27.425 milions, amb un marge del 32%.

Dins de la facturació, la companyia ha reportat ingressos publicitaris procedents de Youtube per valor de 8.663 milions, per sota dels 8.930 milions anticipats pel consens, així com vendes de Google Cloud, el negoci al núvol, per import de 10.347 milions, millorant les expectatives de 10.200 milions.

A més, Alphabet ha reportat uns costos d'adquisició de trànsit de 13.387 milions, mentres que les previsions apuntaven a 13.540 milions.

Alphabet ha anunciat també que repartirà un dividend en efectiu de 0,20 dòlars per acció que es pagarà el 16 de setembre del 2024 als accionistes registrats fins al 9 de setembre, sobre cadascuna de les accions Classe A, Classe B i Classe C de la societat.

"El nostre sòlid exercici aquest trimestre destaca la fortalesa contínua al motor de cerca i l'impuls al núvol. Estem innovant a cada capa del procés d'IA. El nostre lideratge de llarga data en infraestructura i els equips de recerca interns ens posicionen bé a mida que la tecnologia evoluciona i aprofitem les moltes oportunitats que tenim al davant”, destaca Sundar Pichai, CEO de la companyia.

Per part seva, Ruth Porat, presidenta i directora d'inversions, en destaca els "ingressos de 85.000 milions de dòlars, un augment interanual del 14% impulsat per la recerca i el núvol, que per primera vegada va superar els 10.000 milions de dòlars en ingressos trimestrals i mil milions de dòlars en guanys operatius".

Les seves accions cauen un 3% a Wall Street després de començar pujant un 1,5% a l'after hours. Els inversors valoren negativament una desacceleració en el creixement de les vendes publicitàries de Google, la principal font d'ingressos.

En aquest sentit, Google va generar 64.600 milions de dòlars en vendes de publicitat de l'abril al juny, un augment de l'11,1% respecte al mateix període de l'any passat. Això va representar una desacceleració respecte al trimestre anterior, quan les vendes de publicitat van augmentar el 13% interanual.

Últimas noticias