Acciona Energia guanya un 84% menys fins al juny i ven 23 hidroelèctriques per 287 milions

El benefici net va ser de 65 milions, enfront dels 405 milions del mateix període de l'any anterior

Per

Bolsamania | 30 jul, 2024

Acciona Energía va registrar al primer semestre un benefici net de 65 milions, el 84% menys que un any abans. A més, la companyia ha fet públic que ha aconseguit un acord amb Elawan Energy, filial d'ORIX Corporation, per a la venda del 100% del grup Acciona Saltos de Agua (ASA) per 287 milions d'euros.

Pel que fa als resultats d'Acciona Energia, els guanys més baixos recullen l'impacte comptable de l'evolució dels preus, així com el canvi en el mètode de consolidació per a Renomar durant l'any passat, en què Acciona Energia va incrementar la seva participació fins al 75% amb una plusvàlua no recurrent de 145 milions.

La companyia va facturar fins al juny un 24,2% menys, fins als 1.333 milions, i l'EBITDA va ser un 39% menor, de 419 milions.

Com assenyalen des de la companyia, els resultats han estat afectats per un recurs eòlic limitat durant el semestre i per un preu mitjà més normalitzat després de les fortes pujades conjunturals d'anys anteriors. La companyia espera una recuperació dels preus de l'electricitat a Espanya per a la resta del 2024 i el 2025.

D'altra banda, la venda d'ASA consta de 23 centrals hidroelèctriques en propietat total que sumen 175MW de capacitat instal·lada, situades a les regions d'Aragó, Cantàbria i Catalunya. L'operació està subjecta a l'autorització prèvia obligatòria en matèria d'inversions estrangeres i s'espera que es tanqui abans de final d'any.

Generarà una plusvàlua per a Acciona Energía d'uns 170 milions. "Aquesta operació posa de manifest la qualitat de la nostra cartera de generació, i representa una fita important en la nostra estratègia de rotació d'actius, posant en relleu la divergència entre les valoracions del mercat públic i privat", ha assenyalat Rafael Mateo, CEO d'Acciona Energia.

"En afegir aquesta cartera hidroelèctrica a les nostres fonts d'energia renovables existents, pretenem estabilitzar encara més la nostra producció d'energia i construir una base sòlida de beneficis a llarg termini", ha afegit Dionisio Fernández, CEO d'Elawan.

Últimas noticias