Morgan Stanley: hi haurà acord de l'OPEP+ per a enguany i s'ajornarà el pla de 2022

El grup de productors de petroli es troba ara mateix en un "punt mort"

Per

Bolsamania | 05 jul, 2021

Totes les mirades continuen fixes en l'OPEP+. La falta d'acord entre els països productors de petroli monopolitza l'atenció dels inversors, que es pregunten com actuar davant la falta de notícies. Morgan Stanley té clar el que passarà: el banc estatunidenc creu que hi haurà un acord per a augmentar la producció enguany i que els plans per a 2022, que són els que més fricció estan provocant, es posposaran per a ser discutits en futures reunions.

Així ho expliquen els estrategs de Morgan Stanley en un informe aquest dilluns, en el qual analitzen quins són els escenaris que poden produir-se davant el "punt mort" en el qual es troba el grup de productors de cru. "Atès que sembla haver-hi un suport unànime a l'augment de 2 milions de barrils diaris fins a desembre, creiem que l'OPEP+ probablement acceptarà això", diuen aquests analistes.

Afirmen també que és probable que els productors tornin a examinar l'estratègia a seguir l'any que ve en una data posterior. "Unió dels Emirats Àrabs no han sol·licitat revisar la seva producció de referència abans d'abril de 2022, és a dir, dins de nou mesos. Per tant, hi ha temps per a tractar aquesta qüestió", remarquen. "Sospitem que no s'interposarà en el camí de l'acord proposat per al segon semestre de 2021", diuen també.

Últimas noticias