L'or reconquereix els 2.000 dòlars: Julius Baer dubta que les alces siguin sostenibles
El banc diu que la seva evolució torna a estar més condicionada per la Fed que no pas per la guerra
L'or ha recuperat els 2.000 dòlars per unça a mesura que les expectatives de les primeres retallades de tipus de la Reserva Federal (Fed) han anat cobrant força, cosa que ha impulsat a la baixa la rendibilitat dels bons del Tresor.
Els experts de Julius Baer, no obstant, dubten que una disminució de tipus i dels rendiments dels bons sigui suficient per elevar "de manera sostinguda" els preus de l'or.
Aquests analistes afirmen que la perspectiva econòmica general d'absència de recessió, absència d'una reversió ràpida en la política monetària dels Estats Units i absència de tensions sistèmiques al sistema bancari argumenten en contra de preus de l'or més alts. "Encara que els riscos econòmics estan augmentant novament, semblen estar més que ben reflectits al mercat en aquest moment".
S'ALLUNYA DE LA GUERRA I ES FIXA EN LA FED
Julius Baer apunta que l'or torna a moure's al so de la Reserva Federal, allunyant-se de la geopolítica i de la guerra a Gaza, que va propiciar alces destacades al metall preciós el mes d'octubre passat.
"A diferència d'abans de la guerra, ja no es tracta de tipus d'interès més alts durant més temps, sinó més aviat del pic del cicle i de l'increment de les expectatives de la primera retallada de taxes d'interès per part de la Reserva Federal de Estats Units Aquest canvi s'ha vist desencadenat pel recent informe d'inflació dels Estats Units, que va mostrar augments de preus menors del que s'esperava, però va provocar una reacció desproporcionada als mercats financers, especialment al dòlar nord-americà i els rendiments de bons nord-americans "En conseqüència, l'or ha tornat a pujar fins als 2.000 dòlars per unça", detallen.
Tot i això, insisteixen que el passat ha demostrat que la disminució dels tipus i dels rendiments de bons no són suficients per elevar de manera sostinguda els preus de l'or. "El període del 1980 al 2000 serveix com a exemple. No només estaven caient els rendiments de bons, sinó també la demanda de refugi segur i els preus de l'or. És cert que aquest període també es va caracteritzar per vendes a gran escala de bancs centrals, mentre que ara enfrontem compres fortes”.