L'or marca nou rècord històric i la plata, màxims de més d'11 anys

El platí i el coure també estan registrant fortes pujades

Per

Bolsamania | 20 mai, 2024

L'or ha marcat un nou rècord de tots els temps aquest dilluns. La plata, per part seva, ha tocat màxims de més d'11 anys.

Diuen els experts que l'or s'ha vist impulsat per la tendència a la baixa de la inflació, que augmenta les expectatives que la Reserva Federal (Fed) pugui fer la primera retallada de tipus aviat.

L'or puja ara fins als 2.442 dòlars (+1,02%) i la plata, fins als 32,34 dòlars (+3,75%).

Des de la gestora Jupiter AM expliquen que les alces recents a la plata tenen a veure amb l'Índia.

"Al març, l'Índia va importar un volum rècord de 70 milions d'unces (aproximadament 2.200 tones) de plata i més de la meitat de les importacions van ser grans de plata”, indiquen. “La decisió de l'Índia d'importar grans de plata suggereix que aquesta probablement tingui com a destinació la indústria i, en aquest sentit, els plans anunciats recentment per construir una megafàbrica de vehicles elèctrics són una possible destinació per als fluxos sense precedents de plata en direcció al país”.

Al costat de l'or i la plata, altres metalls, com el platí o el coure, també estan registrant màxims. En el cas del coure, ha pujat més d'un 25% durant l'any.

La demanda de coure és considerada àmpliament com un indicador de la salut econòmica, ja que el metall és clau per a l'ecosistema de transició energètica. És fonamental per a la fabricació de vehicles elèctrics, xarxes elèctriques i turbines eòliques, especialment a mesura que l'economia global s'electrifica.

La demanda de coure dels vehicles elèctrics i del sector del transport en general està previst que augmenti al voltant del 5% aquest any, segons Bank of America.

El coure també és un material crític per als cables utilitzats a centres de dades, especialment a mesura que un auge en intel·ligència artificial genera més necessitat de centres de dades.

"Amb la demanda de vehicles elèctrics encara en creixement, encara que a un ritme més lent, l'enfocament s'ha desplaçat cap al coure necessari a la construcció de centres de dades", assenyala BofA en una nota recollida per CNBC.

Últimas noticias