L'or marca màxims de tots els temps després de la decisió de la Fed

El metall preciós supera els 2.200 dòlars per unça

Per

Bolsamania | 21 mar, 2024

L'or ha reaccionat també a la decisió de la Reserva Federal (Fed) de deixar els tipus sense canvis, reafirmant la idea que hi haurà una retallada a la segona part de l'any. El metall preciós escala per sobre dels 2.200 dòlars per unça (+2,16%, 2.207 dòlars).

Els preus de d'or tendeixen a tenir una relació inversa amb les taxes d'interès. A mesura que les taxes d'interès baixen, l'or esdevé més atractiu en comparació amb actius de renda fixa com a bons, que oferirien retorns més febles en un entorn de taxes d'interès baixes. D'altra banda, el mercat considera que les retallades de tipus es produirien en un entorn recessiu, i això afavoreix la compra d'actius refugi.

A curt termini, cada vegada són més els que veuen l'or als 2.300 dòlars, nivells que té considerablement a prop. Els experts sostenen que la tensió geopolítica també beneficia l'or, juntament amb la caiguda del dòlar. La divisa nord-americana ha retrocedit després de confirmar la Fed les seves perspectives de retallades de tipus.

"La debilitació del dòlar també ha contribuït a impulsar el preu de l'or. La depreciació de la moneda nord-americana ha fet que l'or sigui més atractiu per als inversors estrangers, impulsant-ne encara més la demanda i, en conseqüència, el preu", afirma Antonio Ernesto Di Giacomo, analista per a Llatinoamèrica d'xs.com.

Les compres físiques d'or són un altre factor que contribuiria al ral·li. "Els bancs centrals globals van comprar-ne 1.037 tones durant el 2023, el segon total anual més alt registrat", assenyala Ned Naylor-Leyland, gestor d'inversions, or i plata de Jupiter AM.

"Les dades mostren que la Xina ha estat augmentant les compres d'or des de principis de l'any passat, ja que probablement el banc central vol diversificar les seves tinences en dòlars i les famílies certament volen buscar refugi al mig del col·lapse del mercat immobiliari", afegeix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Últimas noticias