L'or conquista els 2.400 dòlars i té el camí obert per seguir amb el seu ral·li

El metall preciós cotitza en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí

Per

Bolsamania | 12 abr, 2024

L'or ha conquistat els 2.400 dòlars per unça, nou màxim de tots els temps en la seva escalada imparable que el pot portar més amunt, tal com destaquen els analistes tècnics de Bolsamanía, ja que cotitza en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí.

El metall preciós, això sí, es podria prendre un merescut descans en qualsevol moment, ja que acumula, des del començament d'any, alces que superen el 17%. Els experts de Bolsamanía indiquen que hi veuríem una correcció, si perdés els 2.337 dòlars.

"Els preus de l'or van continuar pujant fins i tot quan els rendiments reals (dels bons) han augmentat: els temors sobre un atac de l'Iran a Israel, o potser un pla dels EUA per augmentar encara més el deute per a Ucraïna... tot apunta més pujades", escriu Neil Wilson, responsable d'anàlisi de Finalto.

Després de l'IPC dels EUA del març, publicat dimecres i que ha refredat les perspectives de retallades de tipus de la Reserva Federal (Fed), els preus de l'or s'han enfortit també a les últimes hores després d'una dada dels preus al productor de EUA, publicat ahir dijous, que va ser més suau del que s'esperava i torna a avivar les esperances de retallades de tipus a l'altra banda de l'Atlàntic aquest any.

Un informe del Departament de Treball va mostrar que l'Índex de Preus al Productor (IPP) va augmentar un 0,2% intermensual al març, en comparació amb un augment del 0,3% esperat.

La compra d'or per part dels bancs centrals i la incertesa geopolítica continuen sent els pilars de suport principals per al mercat de l'or actualment.

Últimas noticias