L'or avança amb força per la guerra a Israel mentre els inversors busquen refugi

Augmenta el risc d'un conflicte més ampli a l'Orient Mitjà

Per

Bolsamania | 09 oct, 2023

Aquest dilluns els preus de l'or pugen més d'un 1% (1.864 dòlars l'unça), ja que els dramàtics enfrontaments entre les forces israelianes i Hamàs durant el cap de setmana van augmentar el risc d'un conflicte més ampli a l'Orient Mitjà i van provocar una onada d'inversions a refugis segurs com l'or.

Israel va bombardejar l'enclavament palestí de Gaza aquest diumenge, i va matar centenars de persones en represàlia per un dels atacs més sagnants en la seva història, quan el grup islamista Hamàs va arrasar amb ciutats israelianes dissabte.

"L'or actua com a refugi segur. El preu de l'unça ha superat aquest matí el nivell dels 1.850 dòlars i una nova escalada de les tensions hauria d'impulsar el capital cap a la seguretat de l'or", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank . "El potencial alcista s'estén fins a uns 2.000 dòlars llunyans per unça, però no s'espera que els guanys causats per les tensions geopolítiques durin molt. El que seguirà sent decisiu per al comportament de l'or a mitjà i llarg termini seran els rendiments (dels bons) nord-americans. Per ara, segueixen un camí alcista", afegeix aquesta experta.

Matt Simpson, analista sènior de City Index, afegeix per part seva que l'or "ha recuperat el seu estatus de refugi segur després dels esdeveniments geopolítics del cap de setmana".

"Veiem la possibilitat que l'or s'adreci als 1.880 dòlars, però tret que vegem una caiguda substancial en els rendiments dels bons, dubto que pugui superar els 1.900 dòlars a curt termini".

La violència creixent amenaça de desencadenar una nova guerra important a l'Orient Mitjà, cosa que portaria a un augment en els preus del petroli i incrementaria la demanda d'actius refugi com els bons del Tresor, el dòlar, el ien japonès i l'or.

Últimas noticias