L'OPEP exigeix "molta cura" a l'AIE a l'hora de descoratjar la inversió al sector

Ha defensat els seus "esforços extraordinaris per estabilitzar el mercat petrolier"

Per

Bolsamania | 27 abr, 2023

Actualitzat : 18:42

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha assegurat aquest dijous que l'Agència Internacional d'Energia (AIE) ha de tenir "molta cura" a l'hora de descoratjar possibles inversions a la indústria, en declaracions del secretari general del càrtel, Haitham al-Ghais, recollides per CNBC.

El mandatari de l'organització també ha afegit que assenyalar amb el dit les accions de l'OPEP i l'OPEP+ és "contraproduent", i ha defensat els seus "esforços extraordinaris per estabilitzar el mercat petrolier en aquests temps extraordinaris, en interès dels productors, consumidors, la indústria petroliera i el món global més ampli”.

"El que l'any passat ens va mostrar és la necessitat de monitoritzar contínuament els factors que impulsen la volatilitat als mercats financers relacionats amb l'energia, i com pot impactar no només a curt termini, però també a mitjà i llarg termini", ha manifestat durant la seva intervenció al novè taller conjunt IEA-IEF-OPEC sobre les interaccions entre els mercats energètics físics i financers.

Així mateix, ha assenyalat "una tendència accelerada al comerç especulatiu, amb inversors i altres jugadors que negocien futurs i opcions a taxes més altes, cosa que de vegades afecta greument la liquiditat del mercat i dificulta els mecanismes de descobriment de preus".

Per part seva, el secretari general de la IEF, Joseph McMonigle, ha destacat que "tant els mercats financers com els físics continuen contraient-se", ja que "l'augment de la inflació i la inversió insuficient en subministraments físics exposen noves vulnerabilitats".

"Els productors i consumidors ho han de tenir en compte en assumir riscos en la inversió o per comprendre l'evolució dels costos d'energia per als consumidors", ha conclòs.

Últimas noticias