L'IBEX és incapaç de rebotar, s'ensorra, i perd el suport dels 8.800
Mentre Wall Street opta pel rebot, després de la pitjor jornada de l'any
Actualitzat : 18:18
IBEX 35
10:37 23/12/24
|
|
|
La tremenda onada d'aversió al risc desfermada després de la decisió del Banc Popular de la Xina de deixar caure al renminbi per sobre dels 7 iuans per dòlar ha tornat a sacsejar Els parquets aquest dimarts. Les borses europees han intentat el rebot però en la recta final s'han desinflat (CAC: -0,13%; DAX: -0,78%; FTSE 100: -0,72%; FTSE MIB: -0,7%) mentre l'IBEX s'ha deixat un 0,89% i ha tancat als 8.699 punts.
Alemanya ha donat marge per a l'esperança. Les últimes dades macro de la principal economia de l'Eurozona han estat millors del que s'esperava i han contribuït, en part, a aquest lleu rebot que ha viscut el Vell Continent aquest dimarts.
Els valors de l'IBEX que més han caigut són Meliá (-4%) i Ence (-3,5%) i els títols que més han pujat són Siemens Gamesa (+3,2%) i Cellnex (+1,6%) .
Siemens Gamesa ha rebotat amb ganes aquest dimarts gràcies a Goldman Sachs. El banc d'inversions nord-americà destaca la "monumental oportunitat de compra" que presenta la fabricant d'aerogeneradors a hores d'ara, que es desmarca amb comoditat com la líder del selectiu espanyol.
"La debilitat del nostre selectiu és extrema" ha explicat José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "No és capaç de rebotar gens ni mica", igual que passa, entre d'altres, amb valors com Telefónica i Santander.
Així, "la nostra operadora ja no presenta cap suport fins als mínims de 2018 als 6,25 euros. I Santander tampoc és capaç de respectar l'important suport que presenta en els mínims de desembre (3,69)", ha afegit l'expert.
"L'única cosa al que podem agafar-nos és el fet que BBVA no ha confirmat (encara) els mínims de desembre", cosa que sí ha fet Santander. "I aquí tenim una divergència". De fet, no seria la primera vegada que BBVA "no confirma la perforació de suports i pocs dies després es confirmi el rebot en els bancs i per tant en l'IBEX" ha detallat.
"Però sí, no ens enganyem, cada dia que passa el deteriorament es fa més i més evident i el problema és que el selectiu ja no presenta suports importants fins als mínims de desembre: la zona dels 8.285 punts" ha conclòs el Rodríguez.
Fora del nostre país, a l'àmbit empresarial també ha destacat Deutsche Post. L'empresa alemanya de correus ha pujat aquest dimarts en borsa més d'un 2,5% després d'anunciar que espera que les mesures de reestructuració i la pujada en els preus del correu i els paquets alemanys l'ajudin a augmentar els beneficis durant la segona meitat de aquest any.
Mentre que Rolls Royce (-6,8%) ha presentat els seus resultats provisionals aquest dimarts. Uns comptes en què la britànica presumeix d'elevar un 34% el seu benefici i de reiterar les seves previsions per al que resta de 2019.
ÀSIA MODERA LES CAIGUDES I WALL STREET REBOTA
La nova ronda d''estira i arronsa' entre la Xina i els EUA, iniciada la passada setmana després de l'anunci del president nord-americà, Donald Trump, de nous aranzels del 10% sobre productes xinesos per valor de 300.000 milions de dòlars, ha seguit aquesta matinada. Després de la caiguda del iuan a mínims de més d'una dècada i que Pequín hagi confirmat el veto als productes agrícoles dels EUA, la Casa Blanca ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de designar la Xina com un "manipulador de divises".
Aquest gest és "un pas més en l'escalada del conflicte entre els dos països", indiquen els experts de Danske Bank. La caiguda de la moneda xinesa dilluns va desencadenar una onada d'aversió al risc que ha tingut efectes devastadors a les borses de tot el món. La pitjor part se la va emportar Wall Street, amb caigudes de fins a un 3,5%, la retallada més gran en un dia de 2019. Europa no va sortir més ben parada, amb retallades de més del 2% en el DAX i el FTSE.
Els parquets del continent asiàtic no s'han lliurat de les vendes, tot i que retallen el declivi al tancament. Els parquets de la Xina continental i d'Austràlia se n'han endut la pitjor part, amb pèrdues de més del 2% que mitiguen fins a l'1,5% a Xangai i l'1,71% a Shenzhen. L'ASX200, en canvi, retrocedeix un 2,44%.
El Nikkei japonès es deixa un 0,65%, el Kospi sud-coreà ho fa un 1,64% i el Hong Seng de Hong Kong, un 1%. Al sud-est asiàtic els índexs cauen un 0,3% de mitjana.
Mentre que la borsa de Nova York ha optat aquest dimarts per les alces. Els seus índexs reboten després de tancar aquest dilluns amb fortes caigudes del 3%, en la seva pitjor sessió de 2019. La guerra comercial està en el seu punt més àlgid... i des de Goldman Sachs ja ni esperen un acord abans de les eleccions nord-americanes de 2020.