L'IBEX aguanta els 9.000 punts tot i la caiguda d'Inditex i a l'espera de Draghi
La matriu de Zara ha cedit un 4% després de presentar els seus resultats trimestrals
Actualitzat : 18:22
IBEX 35
17:35 22/11/24
|
|
|
L'IBEX 35 ha baixat un 0,21%, però ha aguantat els 9.000 punts (9.059,50 sencers) tot i la correcció propera al 4% que ha registrat Inditex. La matriu de Zara ha presentat sòlids resultats, però els inversors han venut el valor després de les fortes pujades que acumulava fins a la data. Els bancs han estat també un llast a l'espera del Banc Central Europeu (BCE), que es reuneix aquest dijous i del qual s'espera molt... potser massa.
Inditex ha baixat un 3,88% després de presentar un benefici net durant el seu primer trimestre fiscal de 1.549 milions d'euros, un 10% més que no pas durant el mateix període de 2018. Les xifres han agradat als analistes i els experts de Bolsamanía interpreten aquestes caigudes com una recollida de beneficis després de les fortes alces registrades per la companyia tèxtil durant els últims temps.
Pel que fa a altres valors que han destacat aquest dimecres, Siemens Gamesa (+4,11%), Indra (+2,97%) i Acciona (+2,89%) han liderat els avenços en el selectiu espanyol.
En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,43%, fins als 1,0995 dòlars. A més, el petroli Brent cau un 0,4%, fins als 62,12 dòlars. Per la seva banda, la rendibilitat del bo espanyol cau al 0,25%, mentre la prima de risc d'Espanya repunta fins a 83 punts.
INCERTESA SOBRE EL BREXIT
Pel que fa al divorci entre la Unió Europea i el Regne Unit, amb el Parlament tancat fins a mitjans d'octubre, els analistes assenyalen que el drama polític es prendrà un respir, no així les incerteses.
El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha insistit que vol un acord que li permeti abandonar el bloc comunitari de forma ordenada el 31 d'octubre, per la qual cosa és previsible que s'embarqui en una altra ronda de negociacions amb Brussel·les.
L'escull continua sent la salvaguarda a la frontera amb Irlanda del Nord, el conegut 'backstop', un punt en el qual la UE no està disposada a cedir ni una mica. Així mateix, els líders comunitaris no semblen disposats a oferir una altra pròrroga al Regne Unit, que Johnson hauria de demanar si no hi ha acord abans de mitjans del mes que ve. El premier, però, ha deixat clara la seva oposició a aquest extrem: "prefereixo estar mort en una cuneta", ha dit al respecte.
CITA AMB EL BCE DE MARIO DRAGHI
Tot això mentre els inversors esperen la decisió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE). El mercat descompta que el seu president, Mario Draghi, presenti un paquet de mesures d'estímuls sense precedents. Però els experts es divideixen entre els que creuen que reprendrà el programa de compra d'actius (conegut com QE) i els que ho descarten.
Al front de la guerra comercial, mitjans estatals xinesos publiquen que la Xina ha ofert als EUA incrementar les compres de productes agrícoles, a canvi d'un ajornament en els aranzels i d'una relaxació del veto a Huawei. Washington i Pequín mantenen contactes preparatoris abans de la tretzena ronda de negociacions comercials que se celebrarà a inicis d'octubre.
ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35
"El de menys de la sessió d'aquest dimecres era si tancàvem amb lleugeres pujades o caigudes, el que importa és que seguim tenint impecables mínims i màxims creixents. Que no s'ha perforat cap suport i que cada dia que passa és més gran la probabilitat que Wall Street marqui nous màxims de tots els temps", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Així, el principal índex del món (S&P 500) es troba a només un 1,3% dels màxims: 3.027,98 punts. I si aquest aconseguís batre nous màxims vull creure que Europa seguirà escalant posicions, tot i que des de la distància. ja sabem que Wall Street continua sent el que millor ho fa en la pujades i el que menys cau a les correccions. Són molts els anys, massa, durant els quals ha quedat demostrat que les borses del Vell Continent són un ninot a costa del que vulgui fer el cap: Wall Street", afegeix aquest expert.
"De tornada al nostre selectiu, cal comentar que en realitat ja no tenim resistències importants fins als 9.400-9.410 punts, el 'famós' buit baixista setmanal del passat mes de juliol. Buit que es va emplenar en un parell d'ocasions, però que no es va tancar. Aquí és on hi ha la mare de totes les batalles", conclou Rodríguez.