Goldman Sachs espera que el preu del gas a Europa caigui un 30% als propers mesos

L'emmagatzematge de gas d'Europa és bàsicament ple per a aquesta temporada d'hivern

Per

Bolsamania | 02 nov, 2022

Goldman Sachs espera que el preu del gas natural a Europa caigui al voltant d'un 30% als propers mesos. Entre les raons esmenta que l'emmagatzematge és bàsicament ple per a aquesta temporada d'hivern, que les temperatures d'aquesta tardor han estat més suaus del que s'esperava i que hi ha una sobreoferta de gas natural liquat (GNL).

Les darreres dades recopilades pel grup industrial Gas Infrastructure Europe mostren que els nivells d'emmagatzematge a Europa se situen al 94%.

A més, l'entitat preveu que el Fons de Transferència de Títols Holandesos (TTF), el principal punt de referència d'Europa per als preus del gas natural, caigui fins als 85 euros per megawatt hora al primer trimestre del 2023. Aquest dimarts, l'índex cotitzava a uns 120 euros per megawatt hora.

Si es compleixi, marcaria un canvi significatiu als nivells vistos a l'agost, quan la invasió de Rússia a Ucraïna i les pressions posteriors sobre la combinació energètica d'Europa van portar els preus a xifres històriques, per sobre dels 340 euros per megawatt hora.

"El nostre equip de matèries primeres pronostica una nova caiguda fins als 85 euros al primer trimestre abans de repuntar bruscament al proper estiu a mesura que es reconstrueixen els nivells d'emmagatzematge", afirmen els analistes de Goldman Sachs, les previsions dels quals apunten a un repunt dels preus fins a una mica menys de 250 euros el megawatt hora a finals de juliol.

Últimas noticias