Els màxims històrics d'Amadeus obliguen 'hedge fund' Lansdowne a replegar
El proveïdor de tecnologia per a les empreses del sector turístic es dispara un 18% el 2017 i un 32% durant els últims 12 mesos
- L'agregat de posicions curtes sobre la companyia, valorada en 22.000 milions, se situa al 2,81% del capital
- El baixista més agressiu és Lansdowne Partners, que ha fet un pas enrere en reduir la seva posició fins al 2,02%
- En castellano: Los máximos históricos de Amadeus obligan al 'hedge fund' Lansdowne a replegarse
El 'hedge fund' Landowne Partners té Amadeus una de les majors posicions curtes de la borsa espanyola amb una inversió baixista de més de 400 milions d'euros. No obstant això, el ral·li continuat de la companyia presidida per Luis Maroto ha obligat el fons de cobertura a fer un pas enrere.
És el quart moviment que realitza aquest any, tots ells a la baixa des del 2,4% del capital apostat contra el valor amb què va acabar 2016. No obstant això, Lansdowne ha disminuït la seva posició curta fins al 2,02% del capital, segons els registres publicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El fons de cobertura europeu liderat pels inversors Peter Davies, Stuart Roden i Alex Snow, amb prop de 20.000 milions sota gestió, ja fa temps temps que té el focus sobre Amadeus.
D'aquesta manera, disminueix la pressió sobre un dels títols més alcistes al parquet madrileny. La companyia proveïdora de solucions tecnològiques per empreses del sector turístic es revalora un 18% el 2017 i un 32% durant els últims 12 mesos, cosa que ha incrementat la seva capitalització borsària fins als 22.000 milions d'euros. L'agregat de posicions curtes va disminuir a l'abril fins al 2,81% del capital. Un percentatge que acapara en gran part Lansdowne.
Les pujades d'Amadeus han deixat enrere les recomanacions dels analistes. Els experts seguits per FactSet atorguen un preu objectiu de 48,99 euros, un 4% per sota dels 51,07 euros en què va tancar divendres. No obstant, el 43% recomana comprar, entre els quals figuren analistes de Deutsche Bank Research, GVC Gaesco Beka, Banc Sabadell, Mirabaud, Ahorro o Intermoney. Per la seva banda, el 43% aposta per mantenir i el 14%, per vendre.
També aconsellen comprar els analistes de Goldman Sachs amb un potencial del 18%. El banc d'inversió nord-americà destaca l'increment en la quota de mercat de distribució i projecta un fort creixement de les vendes entre 2017 i 2022. Durant el primer trimestre d'aquest any, Amadeus va generar un benefici de 293.600.000 d'euro, un 19, 6% més que l'any anterior.
Segons Pat Dorsey, un dels inversors 'value' més prestigiosos, la clau d'aquesta empresa és que és un exemple d'avantatge competitiu. L'expert explica en una entrevista amb 'Bolsamanía' que Amadeus s'ha convertit en "l'espina dorsal del sector turístic", el que li proporciona una via de creixement estable.